Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Falköpings VK avslutade året på topp

I helgen spelade Falköpings VK:s damer sista matcherna för året i division 2 mellersta västra och

Och vilket avslut det blev.

Falköpings VK nådde högst och tog två segrar .

Bild: Privat

Annons

FVK mötte Habo och KFUM Örebro i Habo Sporthall och gjorde två av säsongens starkaste insatser, vilket resulterade i två segrar med följande siffror: Habo-FVK

0–3 (15–25, 10–25, 15–25) samt FVK-Örebro 3–0 (25–11, 25–16, 25–21).

– I dag fick vi se en fantastisk insats från tjejerna. Alla höll övergripande en hög nivå, stöttade varandra och behöll fokus i alla set. Vi kan återigen se hur viktigt det är med bra servar vilket håller motståndaren under press och ger oss större möjligheter till ett varierat spel, säger tränarna Jonas Kullenwall och Michael Erving efter matchen.

Annons

Först ut var mötet med Habo. Falköpingstjejerna visste vad som väntade då lagen möttes för ungefär en månad sedan.

Nu klev hela laget fram, presterade och genomförde hela matchen på under timmen. Det fanns inga tveksamheter utan hela laget hade bestämt sig för att segern var deras.

Annons

I andra matchen väntade KFUM Örebro för första gången denna säsongen. Under uppvärmning och inbollning blev det tydligt att motståndarna hade en generellt hög nivå på spelarna och stor variation på sina anfallsvägar.

Detta till trots kunde FVK med pressade servar hålla tillbaka möjligheten för motståndarna att variera sitt spel. FVK kunde i stället ta kontrollen tidigt i varje set för att sedan hålla kontrollen hela vägen. Det var endast i tredje set som KFUM Örebro hade ett övertag. Då med sex bollars ledning, en ledning som hämtades in för att sedan dra ifrån och slutligen ta hem både setet och matchen.

– Efter att se tjejerna spela i dag är det omöjligt att peka ut någon specifik spelare utan alla har verkligen gjort en otrolig insats, avslutar Michael Erving.

Bild: Privat

Bild: Privat

Annons

Bild: Privat

Bild: Privat

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy