Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Många unga väntar på hjälp från BUP: ”Kön fylls ju på”

Bara en femtedel av de unga som söker sig till barn- och ungdomspsykiatrin vid Skaraborgs sjukhus fick behandling inom vårdgarantitiden i oktober månad. Ännu svårare är det att få påbörja en utredning i tid.

– Men där har vi kortat tiden för dem som har fått vänta mer än ett år, med hjälp av externa vårdgivare och att vi själva kunnat utreda fler patienter i år, säger verksamhetschef Annelie Sundén Gustavsson.

Text: 

Vårdgarantin uppfylls inte när det gäller förstabesök, behandling och utredning hos BUP. Väntetiden för utredning har dock kortats för den grupp som har väntat allra längst, enligt Annelie Sundén Gustavsson, verksamhetschef för BUP. Foto: Västra Götalandsregionen, Fredrik Sandberg/TT

Annons

Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, vid Skaraborgs sjukhus har brottats med problem att rekrytera under många år. Det ger direkta effekter för de barn och unga som söker vård. För barn- och ungdomspsykiatrin gäller en så kallad förstärkt vårdgaranti, som innebär att barn och ungdomar inte ska behöva vänta längre än 30 dagar på en första bedömning samt ytterligare 30 dagar på en fördjupad utredning eller behandling.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan