Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Ett nytt år med mycket möjligheter för Skaraborg

Vi har precis gått in i ett nytt år, ett år med mycket möjligheter framför oss. Möjligheter till att göra något bra av vårt område – Skaraborg. För oss från Fastighetsägarna innebär detta ett brett perspektiv, som handlar om att utveckla vårt samhälle och allt vad det innefattar.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Alma Ohlin, ansvarig för näringspolitik på Fastighetsägarna i Skaraborg

Bild: Josefine Hektor

Annons

Trots att vi fortfarande inte är ur pandemin, måste vi ändå se de möjligheter som finns för att utveckla vårt gemensamma område. Vi har redan idag lyckats med att ställa om och bedriver ett utvecklande arbete trots tiden vi lever i.

Vi från Fastighetsägarna har ett stort intresse av att samverka med kommuner, näringsidkare och övriga i samhället för att dra vårt strå till stacken. Vi vill dela med oss av vår kunskap, erfarenheter och resurser för att utveckla vårt Skaraborg.

Annons

Annons

Vi måste ta tillvara på den styrkan som vi tillsammans sitter på för att lyckas. Lyckas med att attrahera nya etableringar, nya invånare och turister. Människor som vill verka, vistas och bo i vårt Skaraborg. Vi måste samverka, se varandra som kollegor. Vi vill trots allt samma sak med vår region, hjälpas åt med kunskap, erfarenheter, nätverk och attraktion.

Ingen kan ta ett ensamt ansvar för vårt Skaraborg. Det är ett gemensamt intresse, som är av stor betydelse, för vår framtid. 

I exempelvis Skövde pågår ett arbete med att hitta en gemensam plattform för att utveckla vår stadskärna, tillsammans med kommunen. En plattform där man skapar förståelse för varandra och gemensamt ser på vikten av att utveckla.

Utvecklingen är otroligt viktig för att aldrig sluta arbetet mot att bli bättre. Vi har en stor kapacitet i Skaraborg med cirka 268 000 invånare. Invånare som också sitter på kunskap och erfarenheter, som vi måste dra nytta av.

Vi har dessutom undersökningar som har genomförts av både oss på Fastighetsägarna och Svenskt Näringsliv, som handlar om att skapa bättre förutsättningar för att driva företag i regionen. Dessa bör användas som verktyg för att bli ännu bättre.

Vi vill med denna debattartikel uppmana kommuner runtom i Skaraborg om vikten av samverkan! Samverkan för att lyckas bli bättre än bäst. Vi står med öppen dörr, för att fler ska ta sitt ansvar, för att få en bättre levnads, boende och företagsregion. Vi ser framemot att tillsammans utveckla regionen.

Alma Ohlin, Ansvarig Näringspolitik Fastighetsägarna i Skaraborg

David Larsson, Kretsordförande Fastighetsägarna i Skaraborg

Annons

Annons

Till toppen av sidan