Annons

Annons

Annons

På jobbet

Hon får nytt toppjobb på SkaS – arbetat över 20 år på sjukhuset

Verksamhetsområde K5 vid Skaraborgs Sjukhus har fått en ny verksamhetschef, Marie Hufvudsson ska axla rollen.

— Jag tror och hoppas att personalen kommer märka att jag är en engagerad chef som tycker att både patientsäkerhet och medarbetarskap är viktiga delar att arbeta med, säger hon i ett pressmeddelande.

Marie Hufvudsson blir ny verksamhetschef på K5 vid Skaraborgs Sjukhus.

Bild: Privat, Annelie Hüllert Storm

Annons

Marie Hufvudsson är i grunden sjuksköterska och har arbetat på SkaS i över 20 år. Dels som sjuksköterska men på senare år även som enhetschef, först på öron-näs-hals-kliniken och därefter på ögonkliniken.

K5 vid Skaraborgs Sjukhus ansvarar för ögon, öron-, näsa- och halssjukvård samt käkkirurgi. Här har Hufvudsson varit verksam i nästan åtta år och den erfarenheten kan vara bra att sitta på när hon nu ska axla chefspositionen på K5.

Annons

Annons

— Jag vet att vi redan har bra kontroll och arbetssätt inom våra olika patientprocesser. Självklart är det viktigt att aktivt bibehålla det som är bra, men även att följa utveckling av nya metoder och vara en proaktiv verksamhet, säger hon.

Marie Hufvudsson blir ny verksamhetschef på K5 vid Skaraborgs Sjukhus.

Bild: Privat

Hufvudsson menar också att rollen innebär en del nya utmaningar.

— Det finns givetvis flera stora utmaningar som jag måste ta mig an. Att hantera budgeten på ett så klokt sätt som möjligt är en av utmaningarna, det kräver ju även prioriteringar som inte alltid är så självklara.

SkaS har utgjort Hufvudssons arbetsplats i över 20 år.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan