Annons

Annons

Annons

Skövde

Debatt
Köerna till Bup ett gigantiskt misslyckande

De oerhört långa köerna till Barn- och ungdomspsykiatrin kan inte betraktas som något annat än ett gigantiskt misslyckande för den moderatledda minoriteten i regionen och på Skaraborgs Sjukhus – ett misslyckande som får stora konsekvenser för de barn och unga som inte får den hjälp de behöver, skriver Socialdemokraternas Maria Hjärtqvist och Johan Ask i en debattartikel.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Maria Hjärtqvist och Johan Ask från Socialdemokraterna skriver i en debattartikel att köerna till BUP är ett stort misslyckande.

Bild: Oscar Strandberg, Lisa Bring

Annons

Som ledamöter i Hälso- och sjukvårdsstyrelsen respektive Skaraborgs sjukhus styrelse är vi övertygade om att Barn- och ungdomspsykiatrin måste genomgå en genomgripande strukturförändring: primärvården måste ta sin del av ansvaret och antalet besök/behandlande personal inom BUP måste öka radikalt.

Den krassa verkligheten är dock att den nu regerande minoriteten inte har kraft nog att styra verksamheten utan ägnar sig istället åt bortförklaringar.

Annons

Annons

Sjukvården generellt och Barn- och ungdomspsykiatrin specifikt behöver beslutsfattare med mod och förmåga att styra på riktigt istället för att försöka slå ifrån sig ansvaret. Om nio månader är det val, då kan vi med er hjälp åtgärda den här situationen.

Maria Hjärtqvist (S), ledamot Hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Johan Ask (S), ledamot Skaraborgs sjukhus styrelse

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan