Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

De får 225 000 kronor för att satsa på snabbare elladdning

Nu är det fastställt — Toveks lastbilar får klimatinvesteringsstöd för att kunna sätta upp en ny snabbladdare till elfordon i Falköping.

— Det gör att både lätta och tunga fordon som drivs på el kommer att kunna laddas på ett mycket smidigare sätt än idag. Det känns jätteroligt att vi kan vara med och bidra till att det funkar, tycker Niklas Holth som är kvalitets- och miljöchef hos Toveks bil.

Tack vare att Toveks lastbilar får det maximala klimatinvesteringsstödet av Naturvårdsverket på 225 000 kronor kan de satsa på fler snabbladdare i Falköping. ”Då kommer även tyngre lastbilar att kunna laddas med el på ett snabbt och klimatvänligt sätt”, enligt Niklas Holth som är kvalitets- och miljöchef hos Toveks bil.

Bild: Karin Sundin

Annons

Processen från en ansökan om klimatinvesteringsstöd till att den beviljas kan ibland ta flera månader, men så var inte fallet för Toveks lastbilar denna gång. I november skickade de in att de ville kunna installera två laddningspunkter för publik snabbladdning av elfordon i Falköping, som en del av deras storsatsning 2022 för en utökning av det publika elnätet i hela Västsverige. I mitten av december kom beskedet: de får det maximala klimatinvesteringsstödet av Naturvårdsverket.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan