Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Uppladdningen kan börja – vi sänder SAIK:s försäsongsmatcher: ”Riktigt spännande”

Den 5 februari får Skövde AIK ett första kvitto på hur man står sig mot motståndet som väntar i Superettan, när man möter Jönköping Södra på bortaplan.

Det är den första av tre träningsmatcher som du som prenumerant kan se live under februari.

– Det blir riktigt spännande att följa laget inför premiären i Superettan, säger Patricia Svensson, chefredaktör.

Efter kvalvinsten mot Akropolis laddar Skövde AIK nu mot en säsong i Superettan. Premiären spelas borta mot Östersund första helgen i april, men innan dess ska en viktig försäsong avverkas.

Redan lördagen den 5 februari får Skövde känna på Superettan-motstånd när man gästar Jönköping Södra. Den och ytterligare två matcher kan du som är prenumerant se live på tidningens sajt och i appen.

Här är matcherna med Skövde AIK som vi sänder:

Lördag 05 februari: J-Södra – Skövde AIK

Onsdag 09 februari 18.00: IFK Värnamo – Skövde AIK

Söndag 13 februari 14.00: Skövde AIK – Karlstad Fotboll

Sändningen startar cirka fem minuter innan avspark. Fler matcher kan tillkomma.

Som sig bör efter en säsong har en del förändringar i truppen skett sedan säsongen tog slut. Skyttekungen Viktor Granath har lämnat för konkurrenten Västerås SK och på in-listan hittar man bland andra namn som Linus Mattsson, senast i kvalmotståndaren Akropolis.

Annons

Annons

Tre träningsmatcher kan du som prenumerant se live under februari månad.

Bild: Per Ström

Nu väntar alltså tre matcher mot tufft motstånd där de nya namnen får en chans att spela in sig i truppen.

– Våra tidigare livesändningar från SAIK:s matcher har varit väldigt uppskattade hos läsarna så det känns grymt kul att kunna visa också delar av försäsongen. Det blir riktigt spännande att följa laget inför premiären i Superettan, säger Patricia Svensson, chefredaktör för Skövde Nyheter.

Micke Nordstrand, projektledare inom livesporten, menar att den livesända fotbollen med lokala lag engagerar över stora delar av Bonnier News Local, där tidningen ingår.

– Försäsongen är särskilt intressant. Det är där de första svaren kommer. Om hur lagen formerar sig och vilka av nyförvärven som sticker ut. Det är så klart glädjande att vi kan visa matcher med Skövde AIK för SN:s sportintresserade publik. Vi ser att det finns ett stort intresse för våra sändningar, säger livesportens projektledare Micke Nordstrand.

För att se matcherna med Skövde AIK måste du vara prenumerant på Skövde Nyheter, Skaraborgs Läns Tidning, Falköpings Tidning eller Västgöta-Bladet. Är du redan det kan du klicka här för att logga in. Är du inte kund hos oss ännu? Ingen fara! Här kan du enkelt bli prenumerant och få allt material om Skövde AIK:s resa i Superettan. Bra, va?

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan