Annons

Annons

Annons

Bowling

MBS tuffar på i allsvenskan – och i Skövde vann BK Kyrk ett prestigefyllt derbyt

Marbodals BS fortsätter att storspela i Sydallsvenskan i bowling, där BK Kåess har det desto jobbigare.

Och division 1 tog BK Kyrk en riktigt tung derbyseger mot BK Wik.

Text

Marbodals BS fortsätter att övertyga i Sydallsvenskan i bowling och vann i lördags med 14–5 mot Bulltofta. Bäst i laget var Henrik Blomqvist med 909 poäng.

Bild: Olof Darius

Annons

Bowlingkloten har rullat på i våra lokala hallar under helgen. I Tidaholm fortsatte Marbodals BS sin framgångsrika jakt på de absoluta topplaceringarna i Sydallsvenskan.

MBS mötte skånska Bulltofta BK och hade inga större problem med att vinna med 14–5. MBS var det bättre laget hela vägen, vann samtliga fyra serier och höll en hög och jämn nivå rakt igenom. Vad mer kan man begära?

Återigen var jämnheten lagets största styrka, även om såklart Henrik Blomqvist stack ut lite extra genom att klara 900-gränsen. Att lagets sjunde (!) bäste spelare hade 823 poäng säger det mesta.

Nu blir det uppehåll ett par helger, men den 19 februari i MBS i farten igen, då mot ett av seriens bottenlag, IK Sterling från Göteborg.

Annons

Denna dag, alltså det 19 februari, ställs också BK Kåess från Skara mot nyss nämnda IK Sterling och det är en superviktig match för båda lagen. Är det något lag som Kåess ska kunna rädda sig kvar (och få kvala för nytt kontrakt) i Sydallsvenskan, så är det just Sterling. Kåess har två poäng, Sterling fem i nuläget.

Annons

Den gångna helgen mötte Kåess, i likhet med Marbodal, skånska Bulltofta. Kåess, som hade ett antal viktiga spelare borta, hade inte så mycket att sätta emot och redan efter tre serier var matchen över. Då låg Kåess under med 1–14 och matchen slutade sedan 3–17.

Läs också: Kusinerna bäst i prestigederbyt i Falköping – ”Redan visat att han är att lita på”

I division 1 var det ett prestigeladdat skaraborgsderby mellan BK Kyrk från Skövde och BK Wik från Lidköping. Det var en jämn första serie, 3–2 till Kyrk, men sedan lyfte hemmagrabbarna ett snäpp och var i de båda mittenserierna klart bättre än sina motståndare. Det innebar att Kyrk inför det sista serien ledde med ointagliga 12–3. Matchen slutade 15–5.

Hemmalagets Victor Kyrk var utan minsta tvekan matchens lirare med 946 poäng.

BK Kyrk ligger just nu trea i sin tabell, men har två uppskjutna matcher (Trollhättan Dophins och BK Skrufscha). Vinner Kyrk dessa båda så går laget upp på kvalplats till allsvenskan.

Annons

Matchfakta

Sydallsvenskan

BK Kåess-Bulltofta BK 3–17 (6040–6637)

Annons

Kåess: Jan Lundgren 823, Christoffer Axelsson Madsen 781, Ambjörn Wermelin 759, Jimmy Nordvall 759.

Marbodal BS-Bulltofta BK 14–5 (6850–6386)

MBS: Henrik Blomqvist 990, Albin Wahlström 891, Christian Fogelberg 885.

Division 1 Norra Götaland

BK Kyrk-BK Wik 15–5 (6464–6068)

Kyrk: Victor Kyrk 946, Viktor Svarén 857, Robin Storm 847.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan