Annons

Annons

Annons

Skövde Centrum

Statister sökes till Falköpingsartistens musikvideo: ”Vi vill ha med så många som möjligt”

”Just nu behöver jag verkligen er hjälp!”, inleder artisten Marcus Wilsson en efterlysning på sociala medier för att hitta statister till hans nya musikvideo. Den spelas in på stadsteatern i Skövde den 27 februari.

– Vi vill ha med så många människor som möjligt och i alla åldrar, säger Marcus Wilsson.

Marcus Wilsson söker statister till inspelningen av hans nya musikvideo som spelas in på stadsteatern i Skövde. Bilden till höger är en genrebild och har inget med inspelningen att göra. Foto: Johan Perhson/Henrik Nyblad.

Bild: Privat

Annons

Musikvideon ska ackompanjeras av Falköpingsartisten Marcus Wilssons kommande låt som handlar om psykisk ohälsa. Tanken med videon är att porträttera och visa så många olika människor som möjligt.

– Hela videon bygger på konceptet att det kan vara vem som helst. Det kanske inte syns utanpå vem som mår dåligt. Därför vill vi ha med så många människor som möjligt och i alla åldrar, berättar Marcus Wilsson.

Annons

Annons

Marcus Wilsson trycker på att det inte behövs någon erfarenhet för att vara med.

– Man kommer ljussättas på ett särskilt sätt och stå framför en svart bakgrund. Först blir man filmad i närbild och då ska man titta in i kameran. Sedan gör vi en stor tagning när alla står på scenen samtidigt och filmas på ett särskilt sätt. Det krävs ingenting mer än att man bara står still och tittar egentligen. Man ska inte dansa eller göra något sånt.

Tanken är att ansiktena ska visas till musiken och belysa att vem som helst kan leva med, eller få, psykisk ohälsa, förklarar Marcus Wilsson.

– Videon är så betydelsefull för låten, den är nästan den viktigaste delen. Själva budskapet med låten och videon är att folk som inte har upplevt psykisk ohälsa får någon typ av uppfattning om det. Det är förhoppningen.

Marcus Wilsson lever själv inte med psykisk ohälsa men han har upplevt det. Låten bygger på erfarenheter från han själv men också människor i hans närhet som upplevt psykisk ohälsa.

– Det är många som är drabbade av det i olika utsträckning. Det är ett vanligt problem.

I nuläget har cirka 50 personer bokats till inspelningen. Men det behövs ännu fler.

– Det kommer bli jättebra om de 50 kommer, men skulle det bli fler så skulle det bli ännu bättre. Färre än 50 blir inte bra.

Den 27 februari kommer dagen att delas in i förmiddags- och eftermiddagspass för att minimera väntetiderna.

– Tiderna är inte helt satta än, säger Marcus Wilsson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan