Annons

Annons

Annons

Annons

På stan i Skövde

Debatt
Fastighetsägarna: Stadskärnan en hjärtefråga för alla

Vi har nu genomgått en pandemi. En pandemi som har påverkat oss alla på ett eller annat sätt. Mycket har förändrats, men vi kan nog alla vara överens om att vi känner ett behov och en längtan av att återigen få träffas. Det är just det denna artikel handlar om att mötas och träffas. För var träffas vi? Var sker de spontana mötena, om inte i stadens hjärta – vår stadskärna.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Alma Ohlin och Fastighetsägarna i Skaraborg skriver i en debattartikel att stadskärnan borde vara en hjärtefråga för alla.

Bild: Lisa Bring, Josefine Hektor

Annons

Stadskärnan som ligger mitt i, som är stadens ansikte utåt och som vi alla ska vara stolta över.

Vi bör alla vara medvetna om att vi bär ett gemensamt ansvar för att vi ska fortsätta att ha en levande stadskärna. En stadskärna fylld av blomstrande verksamheter, fylld av människor som vill mötas, fylld av aktiviteter och upplevelser där vi kan spendera vår tid.

Annons

Alla kan bidra för att vi ska fortsätta att utveckla vårt hjärta, alla på olika sätt.

Annons

Vi från Fastighetsägarna arbetar ständigt för att vår stadskärna ska fortsätta att utvecklas, för att människor ska kunna fortsätta att arbeta med sina drömmar, men också för att människor ska trivas i sina bostäder, känna en trygghet. Detta är ständigt en levande fråga, som ständigt måste underhållas. I exempelvis Skövde så har vi dessutom ett nytt projekt på gång som har som syfte att utveckla vår stadskärna och skapa en bättre samverkan, just för att platsen ska bli ännu bättre för alla att vistas i.

Vi vill med denna artikel uppmana dig till att fundera över hur du kan bidra till att vår gemensamma stadskärna fortsätter att utvecklas, hålls levande och blir en plats som vi alla kan vara stolta över. Kanske kan det vara att lägga dina planerade möten på ett av caféerna eller restaurangen, ta en promenad i stadskärnan för att möta andra, marknadsföra platsen via sociala medier eller engagera dig i något forum?

Stadskärnan har också en betydande roll som centralort och draglok för omkringliggande yttertätorter och landsbygd. Därav har landsbygden också ett ansvar att bidra till utvecklingen. Alla innefattas på ett eller annat sätt.

Alla har som sagt ett gemensamt ansvar för vår stadskärna! Och glöm inte bort att vara stolt över den här platsen! Det är vi som skapar den och styr över hur vi pratar om den.

Alma Ohlin

Ansvarig Näringspolitik Fastighetsägarna Skaraborg

David Larsson

Kretsordförande Fastighetsägarna Skaraborg

Annons

Annons

Till toppen av sidan