Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Johanna kroknade i semifinalen – besviken efter sprintloppet i Falun

Det såg bra ut i prologen.

Likaså i kvartsfinalen.

Men i semifinalen tog det stopp för Falköpingstjejen Johanna Hagström vid fredagens avslutade världscupsprint i Falun.

En trött och besviken Johanna Hagström efter semifinalen i fredagens världscupsprint i Falun. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Annons

Efter att ha haft lite oflyt i två raka sprinttävlingar inom Världscupen, dels i Lahti och dels i Drammen, var det en revanschsugen och laddad Johanna Hagström som kom till start på sin ”andra hemmaplan”, alltså i Falun på fredagen.

Det handlade om säsongens sista sprinttävling i just Världscupen och den genomfördes i klassisk stil. Sin vana trogen var Johanna Hagström bra med på noterna när dagen inleddes med prologen (kvalet).

Annons

Annons

Hon blev fyra, förvisso slagen med drygt nio sekunder av dagens suverän, Jonna Sundling, men Johanna var mindre än sekunden från andraplatsen i denna prolog.

Sedan körde hon i den första av de fem kvartsfinalerna och där gick hon vidare utan större problem. Visst, det var viss kamp mot de finländska åkarna Kerttu Niskanen och Katri Lylynpera över upploppet, men Johanna såg säker ut.

Johanna Hagström (i mitten) har bra koll på läget i konkurrens med två finska tjejer i kvartsfinalen. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Därmed fanns det en hel del förhoppningar på Falköpingstjejen också inför semifinalen, trots att hon där ställdes mot nyss nämnda Jonna Sundling och ytterligare ett antal toppåkare. Jonna gick ganska tidigt loss och den enda av konkurrenterna som kunde haka på var Anamarija Lampic från Slovenien.

Johanna låg länge på tredje plats och man hoppades att hon skulle kunna gå vidare på tid, men hon kroknade över upploppet och gick i mål som sjätte och sista åkare, 12,37 sekunder efter Jonna Sundling.

En trött Johanna Hagström skär mållinjen som sjätte och sista tjej i semifinalen. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Annons

Just Jonna Sundling vann sedan finalen före Anamarija Lampic och Maja Dahlqvist.

Nu fortsätter Världscuptävlingarna i Falun med ett distanslopp i fristil under lördagen samt två stafetter för mixade lag (herrar/damer) på söndag. Det är en distansstafett och en team sprint.

Tidningen har sökt Johanna Hagström utan framgång.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan