Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde

Han blir ny chefssjuksköterska på Skaraborgs sjukhus

Skaraborgs sjukhus har fått en ny chefssjuksköterska. Christoffer Larsson klev under måndagen in i rollen.

Text: 

Christoffer Larsson är ny chefssjuksköterska på Skaraborgs sjukhus.

Bild: Annelie Hüllert Storm, Pressfoto

Annons

– Initialt blir den stora utmaningen att sätta sig in arbetsuppgifterna och fortsätta driva de arbeten som fungerar bra och samtidigt försöka utveckla rollen med nya arbetsuppgifter/områden. Det finns många förväntningar på rollen och framtida arbetsuppgifter, vilket gör det viktigt att prioritera väl och utifrån ett fokus på att uppnå en ännu bättre vård för våra patienter, säger Larsson i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Jag ser även en utmaning i att fortsätta utveckla forum att samverka i och på så sätt ta del av all den fantastiska kunskap och idéer som finns i vår organisation. Samarbete och samverkan anser jag är en nyckel rörande utveckling av nuvarande och framtida arbetsområden.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter som chefsjuksköterska?

– Framför allt att arbeta vidare med och utveckla områden inom omvårdnad och patientsäkerhet. Exempel på detta är arbete med att undvika vårdskador, kompetensutveckling, kompetensväxling, personcentrerad vård, kvalitetsarbeten, digitala stöd, dokumentation, kompetensstöd mm. Jag ser stora möjligheter till framtida utveckling och ser verkligen fram emot att komma igång med arbetet, säger Larsson.

Christoffer Larsson har lång erfarenhet av att ha jobbat på SkaS. När Larsson och hans familj flyttade till Hjo 2002 sökte han sig till sjukhuset och fick där jobb på kardiologen.

– På kardiologen trivdes jag fantastiskt bra och fick möjlighet att arbeta i olika roller. På kardiologen arbetade jag som sjuksköterska, sektionsledare och slutligen som enhetschef i över tio år. Detta följdes av arbete i FVM-projektet i Göteborg. Där som processledare för dokumentation vårdprofession. Efter avslutat projektarbete återvände jag till SkaS för enhetschefsjobb på BFM /K1 i Skövde, säger Larsson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan