Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Förslaget: Halvera biljettpriset – efter skenande bränslekostnaderna

Vänsterpartiet i Västra Götaland föreslår nu att regionen ska halvera priset på enkelbiljetter i kollektivtrafiken under tre månader. Detta för att underlätta för personer som får försämrad ekonomi efter den senaste tidens skenande bränslekostnader.

Text: 

Vänsterpartiet föreslår nu att biljettpriset på Västtrafiks enkelbiljetter ska halveras under en tremånadersperiod.

Bild: Jan Andersson

Annons

Partiet har redan föreslagit en liknande lösning i riskdagen, men vill nu alltså erbjuda en regional lösning.

– Det är nu Västra Götaland måste ställa om, och få fler att kunna resa hållbart. Regionen behöver erbjuda alternativa sätt att resa. Vi föreslår att priset på Västtrafiks enkelbiljetter halveras under en tremånadersperiod och att sänkningen genomförs omgående, så snart det är möjligt, säger Carina Örgård, (v), regionråd i opposition i Västra Götalandsregionen, i en kommentar.

Annons

Annons

Förutom att det halverade biljettpriset ska underlätta för personer som drabbats av höjda bränslepriser ska förslaget också bidra till att fler kan resa hållbart efter pandemin.

– Att fler reser tillsammans med kollektivtrafiken är bra för den enskilda, för klimatet och för samhället. Självklart fortsätter vi driva frågan om sänkta priser och en mer tillgänglig kollektivtrafik i hela regionen, även långsiktigt, säger Louise Jeppsson (v), regionrådsersättare och styrelseledamot i Västtrafik AB.

Annons

Annons

Till toppen av sidan