Annons

Annons

Annons

Annons

FT-frågan

Kökaos kring pass – så här löste Falköpingsborna det

Många har planer på att resa i sommar, men för att kunna åka utomlands krävs det att man har ett giltigt pass. Med tanke på de långa köerna just nu i hela landet tog Falköpings Tidning tempen på hur redo Falköpingsborna är inför en eventuell semester utanför Sveriges gränser.

För tidningen avslöjar Falköpingsborna sina, och deras anhörigas, bästa tips för att få en av de eftertraktade passtiderna som tycks vara så svåra att få tag på. Dessutom delade de med sig av sina resplaner.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Fem månader eller mer – så lång är väntetiden på att få ett nytt pass i Västra Götaland. Det vill säga om man kan tänka sig att åka till Trollhättan för att förnya sin identitetshandling och hinner norpa åt sig en av de lediga tiderna i slutet av september innan de går åt. Annars är det i slutet av november som Falköping har nästa passtid att boka när undertecknad söker på polisens hemsida. De ovanligt långa köerna har varit ett dilemma sedan början av året. Men det finns också folk som är beredda att åka genom hela landet för att få en tid innan en inbokad resa. Att förlita sig på att få ett provisoriskt pass kan man inte heller göra, enligt polisen på Arlanda och Landvetter, då de berättade i början av veckan att kölapparna tar slut snabbt.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan