Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Park på deponin en solklar investering

Miljöpartiet berättar varför deras motion om en kommunal solcellspark i Falköping är en bra idé.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Peo Janson

Annons

I sommar har det gått tre år sedan Miljöpartiet de Gröna i Falköping gick med i kommunens nya majoritetsstyre. Trots vårt enda mandat i Kommunfullmäktige har vi haft stora möjligheter att driva våra frågor. Framför allt har vi varit med och sett till så att kommunen nu har en klimatstrategi som ska bana väg för att Falköpings Kommun ska bli Fossilfri 2030. Vi har dessutom drivit fram i budgeten att det ska finnas fler tjänstepersoner som är delaktiga i arbetet att göra strategin till verklighet.

Annons

Annons

För det räcker inte med bara fina ord och styrdokument. Det krävs handling ifall Sverige och Falköping ska leva upp till Parisavtalet, och målet om att hindra den globala uppvärmningen att stiga över 1,5 grad.

Därför lägger nu Miljöpartiet fram en motion i Kommunfullmäktige om att Falköpings Kommun ska investera i framtiden, och bygga en solcellsanläggning på kommunens mark, förslagsvis på den täckta deponin vid Återvinningscentralen.

Vår energiförsörjning är en av de mest centrala frågorna för att nå våra klimatmål. Den måste bli förnybar för att sänka våra utsläpp, samtidigt som vi måste värna vårt lantbrukslandskap för att trygga vår livsmedelsförsörjning.

Därför är en solcellsanläggning på just den täckta deponin en solklar investering.

Anders Blom, Kommunfullmäktigeledamot för Miljöpartiet de Gröna i Falköping

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan