Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Ska skolan uppfostra eller undervisa?

Som invånare i Falköpings kommun tillhör jag en av dom som läser om problemen med stökiga ungdomar på Högstadium Centrum i vår lokala tidning.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Återkommande har tidningen skrivit om problem på Högstadium Centrum, bland annat med återkommande brandlarm. Insändarskribenten har en lösning på problemen.

Bild: Michael Joelsson

Annons

Jag är också en av de som har barn på skolan och därför får jag inblick i hur det är att vara elev där. Det mitt barn säger är att det är problem på skolan för att det är så respektlöst mellan barn-barn men framförallt är det barn som visar vuxna noll respekt. Hen säger att eleverna som beter sig illa kan vara ett barn som har annat modersmål än svenska eller barn med svenska som sitt modersmål.

Annons

Det hen menar är att det inte spelar någon roll vart man kommer i från som många verkar tro….

Annons

Jag arbetar själv inom förskolan och möts alltför ofta av föräldrar som inte mår bra eller av annan orsak behöver lämna sina barn mer tid än vad de behöver för att orka med vardagen.

Dessvärre ingår det också i vårt arbete att göra orosanmälningar till socialtjänsten om vi känner oro för ett barn. Det socialtjänsten då gör är att öka på vistelsetiden på förskolan så att barnet får gå mer än heltid på förskolan.

Det är här jag har min åsikt. En förälder som inte orkar med vardagen eller att stimulera sitt barns utveckling blir inte en bättre förälder av att lämna bort sitt barn i händerna på någon annan. Det barnet behöver är tid med sin förälder. Föräldrarna behöver stöd och hjälp i sitt hem för att lära sig att ta ansvar över sin situation.

Därför önskar jag att politiker eller andra ansvariga tjänstemän skulle kunna samarbeta mellan förvaltningarna och sätta in resurser i hemmet eller andra åtgärder för att stärka föräldrarna i sin roll i att vara just förälder.

Det tror jag vi kan se resultatet av på våra högstadieskolor i framtiden.

För att få ungdomar som lär sig att ta ansvar och visa respekt måste vi ha starka föräldrar som är trygga i sin föräldraroll. Förskolan är en plats för utbildning där vi lägger grunden för det livslånga lärandet inte för det livslånga uppfostrandet.

Börja om från början

Annons

Annons

Till toppen av sidan