Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Platåskolan - stressande med ”skattepengar till ren idioti”

Platåskolan - med sorg i hjärtat läser man om denna, från politiskt håll, numera prestigefyllda skola.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Dåligt baserad på fakta och med ”kärlek” till den kommande generationen utan enbart på ”ekonomi” och att ha enhetlig utbildning och läroböcker. Det fungerar också med mindre enheter.

Varför lyssnar inte politikerna på de som valt dem?

Varför inte åka till liknande skolor, som ex. vis Ulricehamn?

Polisbesök är mer vardag än undantag och få förståelse för vilka problem de vill bygga i vår kommun. Se på gamla Kyrkerörskolan numera Högstadium centrum och problemen där.

Annons

Varför ska elever med ett ben kvar i ”barntunnan” och ett ben i början av vuxenlivet, inte få den trygghet som mindre skolenheter oftast ger? Högstadieelever har inte fått den inre trygghet som gymnasieelever oftast fått. De flesta undersökningar påvisar att de mindre skolenheterna har bättre resultat i alla perspektiv av utbildning men inte minst i den sociala och psykiska utvecklingen av barn/ungdomar.

Annons

I regel ser man eleven och människan bakom vilket lätt kan försvinna i en större enhet. Falköping har mindre fina skolor som fungerar bra. Att bygga en större skola med fler elever är inte bara vansinnigt utan ren idioti. Många lärare i kommunen fasar för den dag deras barn ska börja i högstadiet och bli tvingade till att de ska gå i denna skola. De ser många problem: utanförskap, gängbildningar, mobbning, utstötning, ensamhet, listan är lång.

Hur mycket skattepengar har gått till denna skola redan? Rektorerna som ska arbeta här har under ett antal år tillbaka arbetat med planering för den, långt innan den blev godkänd. Vilket slöseri, på varje skolenhet finns ett antal barn som behöver plats på Lilla Frederiksberg, Autistskola och liknande men det finns inte plats!! Hösten 2021 fanns det 3 platser till 15 behövande barn!?!

Vem av er tar på sig ansvaret att förneka dessa barn deras rättmätiga, enligt lag, utbildning? Att sitta och planera en dyr ”vansinnes” skola när det finns många väl fungerande enheter och enormt många barn i skolan som ”sitter” av åren då det inte är rätt skolform eller värsta fall blir hemmasittare, då de inte klarar av de stora klasserna, är för mig helt otroligt.

Annons

Att mina skattepengar går till ren idioti är stressande och vill berätta för Falköpings invånare hur skolan i kommunen fungerar.

Barnkonventionen är lag i Sverige men det är bara på pappret för i verkligheten är det nog ingen kommun som lever upp till detta.

Tänk om Falköpings politiker kunde gå före och visa vägen.

Ledsen och besviken kommuninvånare

Annons

Annons

Till toppen av sidan