Annons

Annons

Annons

Annons

Volleyboll

Felix Casanova årets coach på herrsidan i svensk volleyboll – ”Det känns stort”

Floby VK:s framgångar har gett ringar på vattnet.

Tränaren Felix Casanova har blivit utsedd till årets coach i herrarnas elitserie.

– Wow, är hans spontana kommentar.

Årets coacher inom svensk volleyboll, till vänster Lars-Göran Granberg, IKSU dam och till höger Felix Casanova, Floby VK herr. Bild: Falkenbergsbild/Floby VK

Annons

I ett pressmeddelande från Svenska Volleybollförbundet står det att tränarna för elitserieklubbarna har röstat. Och flest poäng i omröstningen fick två coacher vars likheter är:

√ att deras volleybollerfarenhet sträcker sig många decennier tillbaka.

√ att båda har Umeåkoppling.

√ att båda tränar lag som just gjort sin andra säsong i elitserien.

‹ att båda har gjort framsteg, för att inte säga sensation, med sina lag den här säsongen.

Det finns en likhet till. När de nåddes av beskedet att de blivit utsedda till årets coach blev det några sekunders tystnad i luren innan de reagerade.

Det handlar om Felix Casanova, Floby VK herr, och Lars-Göran Granberg, IKSU dam.

– Det var överraskande. Väldigt trevligt. Det trodde jag absolut inte, säger Lars-Göran Granberg, som tog sitt IKSU i Umeå till kvartsfinal.

Annons

Annons

Årets coach på herrsidan har just gjort sin andra säsong i Floby, och med den äran. Hans lag skakade obesegrade Hylte Halmstad i SM-semifinalen och är det hittills enda laget som pressat de regerande mästarna till fem set.

– Wow! Är jag vald till årets coach? Vad kul. Jag hade inte förväntat mig en så stor ära. Det känns stort. Men det är inte bara min förtjänst. Spelarna har stor del i detta. Men det känns alldeles underbart, säger Felix Casanova i förbundets pressmeddelande.

Felix Casanova instruerar David Jannesson, center i Floby VK.

Bild: Olof Darius

Casanova, 54, kom från Kuba till Sverige och Umeå 1999. Han började med två säsonger som spelare i IKSU i elitserien. Efter ett år som proffs i Spanien kom han tillbaka, då som instruktör på Riksidrottsgymnasiet i Falköping, jämte eget spel i just Floby.

Läs också: Megastjärnan på topp efter 3–2 i Floby – ”Eufori för första gången denna säsong”

Senare blev det tre säsonger som coach för Habo Wolley i elitserien, och i Habo bor han kvar ännu. För två år sedan fick han ett samtal från sportchefen/tränaren Kalle Nordén som just gått upp i elitserien med sitt Floby.

Annons

Felix Casanova kan vara mycket med sin insats under två säsonger i Floby VK.

Bild: Olof Darius

Annons

Första året slutade med förlust i åttondelsfinalen mot Lund. Men andra året är inte slut än. Nu väntar bronsmatch i SM-slutspelet mot Vingåker.

– Han har gjorde det vi förväntade oss att han skulle göra. Det är skönt att ha någon vid sidan som Felix. Att han får det här priset är lite oväntat, men samtidigt är vi kanske det lag som har överraskat mest, säger Kalle Nordén.

Läs också: Hemmalagets passare efter den enorma kampen: ”Det går bara inte att vara besviken”

Annons

Annons

Till toppen av sidan