Annons

Annons

Annons

Fotboll

Skyttekungen avgjorde – efter stor dramatik: ”Var en jäkla match”

Två bortdömda mål, ett rött kort och en straff mot sig. Det såg inte ljust ut för IFK Skövde i bortamötet med Skofteby på långfredagen. Trots det höll laget nollan och knep samtliga tre poäng på övertid.

Text

Edin Salihovic blev IFK Skövdes skyttekung förra säsongen. Nu satte han sitt första för säsongen och sköt tre poäng till Skövde.

Bild: Per Ström

Annons

IFK Skövde är nya i trean efter att ha åkt ur tvåan förra säsongen. Under försäsongen har klubben varit tydliga med att målet är att gå upp igen så snart som möjligt.

Så när laget inledde med att tappa poäng hemma i premiären var det kanske en liten missräkning. Säsongens första trepoängare kom istället i den andra omgången när laget åkte till Trollhättan för match mot Skoftebyn.

Annons

Men det var verkligen inte utan en hel del dramatik som laget kunde säkra sin första seger för säsongen.

Annons

När 90 minuter av matchen hade gått hade Skövde två mål bortdömda för offside, ett rött kort och straff emot sig. Trots det stod det 0–0 på tavlan och när förra årets skyttekung Edin Salihovic fick chansen i den andra tilläggsminuten tvekade han inte.

Han skickade upp den i krysset och sköt tre poäng till IFK Skövde.

– Jag fick en lucka i straffområdet och klippte bara till bollen. Det var otroligt skönt att se den gå in, säger matchhjälten om sitt mål efter matchen.

Trodde du att ni skulle kunna vinna när domaren blåste straff i 85:e minuten och ni fick en utvisad?

– Det kändes tungt när han blåste men när Amar (Ibrahimovic) räddade fick vi ny energi. Då kände jag helt ärligt att vi kunde ta hem matchen, men det var en jäkla match.

I och med Edins mål vann laget alltså matchen och kunde ta sin första seger för säsongen.

– Det känns otroligt skönt, bland de skönare segrar jag varit med om faktiskt. Det är alltid skönt att kunna vinna tidigt och känna att vi är på banan, särskilt eftersom att vi är lite favoriter på förhand. Det blir lätt stressigt annars.

Fakta

MATCHFAKTA, division 3 Nordvästra Götaland

Skoftebyns IF–IFK Skövde FK 0–1 (0–0)

Mål, Skövde: Edin Salihovic.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan