Annons

Annons

Annons

Annons

Floby

Läsartext
List-ettan inspirerar när Flobys nior showar

På 1980-talet var Petter Lantz elev på Flobyskolan. Där fick han sin första inspiration till ett liv med musik. Nu är han tillbaka på skolan för att i sin tur inspirera niorna inför den traditionella showen i Sporthallen den 29 april.

Detta är en läsartext.

Petter Lantz coachar niorna Samuel Ahlberg, Felix Ek och Samuel Bergström. Här framförs 60-talshiten Pretty Woman som ingår i showen den 29 april.

Annons

Nu har niorna arbetat med förberedelserna för showen under en lång tid. Showen blir lite annorlunda i år då man samarbetar med ett riktigt proffsband som Petter satt samman.

- Jag är mycket tacksam för den introduktion jag fick i musikens värld. Nu får jag möjlighet att återgälda något av detta, säger Petter Lantz medan han coachar en gäng killar från nian.

Annons

- Niorna gör enorma framsteg inför sin show, med god hjälp av musikläraren Egzona Gervalla, berömmer Petter medan Samuel Ahlberg, Felix Ek och Samuel Bergström övar in Roy Orbisons klassiker "Pretty Woman".

Annons

Petter hade Conny Bäckström som musiklärare.

- Han lät oss vara i musiksalen så mycket vi ville. Han arrangerade teater, revy och skolavslutningar i skolan. Redan på högstadiet visste jag att det var musik jag ville jobba med. Utan tvekan var det Conny som var inspirationskällan, säger Petter Lantz.

Den långa karriären som yrkesmusiker krönte Petter Lantz åren 1998-2008 i rockbandet Lambretta med Linda Sundblad vid sångmikrofonen. Den stora hitlåten hette Bimbo, skriven av Max Martin, som toppade flera listor. Under de gyllene åren fick Lambretta ta emot både Grammisar och Rockbjörnar. Nu finns Petter med i rockbandet Emma Warg.

I Flobyshowen har Petter sällskap av trummisen i Lambretta, Tomas Perisic och gitarristen Patrik Sandström från Falköping. Han fanns med i det allra första bandet som Petter startade.

Niornas show kommer nu tillbaka efter ett år i mindre omfattning.

- Vi har två niondeklasser på skolan och showen är ett samprojekt mellan ämnena bild, idrott och musik, berättar idrottsläraren Roger Lindberg. Allmänheten är välkommen, förra året fick vi streama showen men i år hoppas vi fylla Sporthallen.

- Det känns väldigt inspirerande att vi kan köra live igen men också viktigt att skolan bjuder in allmänheten för att visa vad vi sysslar med och framförallt vilka duktiga elever vi har, fortsätter Roger.

Showen och förberedelserna dokumenteras av eleven Jens Wenzlawski.

- Viktigt för både nuvarande elever och för framtiden, säger Roger Lindberg.

Mats Karlén

Annons

Annons

Till toppen av sidan