Annons

Annons

Annons

Livesänd skidsatsning

OS-medaljörerna gör comeback – här är stjärnorna som startar i Bruksvallarna

En svensk mästare återstår att kora säsongen 2021/2022.

På torsdag inleds längdåkarnas sista tävlingshelg med teamsprinten i Bruksvallarna, som livesänds här på sajten för dig som är eller blir prenumerant.

Här är några av namnen att hålla ögonen på under tävlingen.

Bild: Nisse Schmidt, Bildbyrån

Annons

SE TÄVLINGARNA HÄR: Torsdag 11.30: Se jakten på SM-guldet i sprintstafett här

Teodor Peterson, Sågmyra SK

Två år efter avslutad elitkarriär är Umeåsonen tillbaka i tävlingsdräkten. Teodor Peterson tog under sin aktiva karriär OS-silver i både sprint och sprintstafett i Sotji 2014. På torsdag bildar han lag med Alvar Myhlback i Sågmyradräkten och utmanar dagens stjärnåkare om säsongens sista medaljer.

Teodor Peterson.

Bild: Nisse Schmidt

Annons

Stina Nilsson, IFK Mora

Annons

En annan som gör comeback i torsdagens tävlingar är Stina Nilsson, sprintstjärnan som hängde på sig ett gevär och blev skidskytt istället. Nu får geväret stanna hemma när hon kör teamprinten för IFK Mora tillsammans med Anna Dyvik. Samma duo som tog SM-guld sist sprintstafetten avgjordes i Bruksvallarna. Blir det en upprepning i år?

Stina Nilsson gör comeback i längdskidspåret.

Bild: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / TT, Sanna Svanebo

William Poromaa/Edvin Anger, Åsarna IK

Ett stort favoritskap vilar på Åsarnas lag 1 inför tävlingarna på torsdag. Efter att ha missat Skidfesten hemma i Sollefteå är William Poromaa tillbaka i spåret. Tillsammans med den unga talangen Edvin Anger, som vann den individuella sprinten under SM-veckan i Piteå, utgör de ett av tävlingens vassaste lag på pappret. Frågan är hur mycket Poromaa fortfarande känner av den covid-infektion han ådrog sig under SM-veckan i Piteå?

William Poromaa och Edvin Anger bildar lag under teamsprinten i Bruksvallarna. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Bild: Bildbyrån

SE TÄVLINGARNA HÄR: Torsdag 11.30: Se jakten på SM-guldet i sprintstafett här

Frida Karlsson, Sollefteå Skidor

Annons

Det blev inga tävlingar i Sollefteå för Frida Karlsson heller. Sviterna efter covid-19 stoppade även henne från start och istället fick hon agera funktionär och prisutdelare. I Bruksvallarna räknar hon dock med att vara tillbaka och kommer bilda par med klubbkompisen Jenny Solin. Förra året slutade det med en sensationell andraplats. Hur långt räcker det i år?

Annons

Frida Karlsson är tillbaka i tävlingsspåret efter covid-19. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Max Novak, Offerdals SK

Från pallplatser i långloppscupen till sprinttävling i Bruksvallarna. Ett av de mer oväntade namnen i anmälningslistan till torsdagens teamsprint är totaltrean och segraren i ungdomscupen i Visma Ski Classics, Max Novak. I december 2019 vann den då 23-årige Novak sprinten i Östersund, men sedan dess har fokuset främst legat på de längre loppen. Trea i det loppet var Axel Aflodal, som nu bildar lag med Novak.

Max Novak tävlar för Offerdals SK.

Bild: Elin Turpeinen

Ebba Andersson, Piteå Elit SK

När Sverigeeliten gästade Hallstaberget i Sollefteå visade Ebba Andersson vem som var damen på täppan. Tävlingshelgen inleddes med första seniorsegern i sprint och när helgen var slut hade hon vunnit samtliga distanser och tagit hem minitouren i överlägsen stil. Nu vankas sprintstafett tillsammans med Lisa Vinsa och det återstår att se om framgångarna i sprintspåret fortsätter.

Annons

Ebba Andersson har många vassa sprintåkare till klubbkamrater. Frågan är vem hon får bilda lag med? Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

LÄS ÄVEN: Stjärnorna på plats när säsongens sista mästare ska koras: ”En väldigt fartfylld helg”

Fakta

Fler lag att hålla ögonen på:

Falun Borlänge SK lag 1: Moa Hansson/Maja Dahlqvist

Falun Borlänge SK lag 2: Moa Olsson/Lovisa Modig

Borås SK lag 1: Jonatan Engström/Karl-Johan Westberg

Åsarna IK lag 4: Axel Åslund/Lars Nelson

Falun Borlänge SK lag 1: Hugo Jacobsson/George Ersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan