Annons

Annons

Annons

På jobbet

Åsa är ny biträdande sjukhusdirektör: ”En hel del förändringsarbete”

Egentligen hade Åsa Ranbro Jansson tänkt att utbilda sig till sjuksköterska, men så halkade hon in på ekonomistudier.

Ekonomi har sedan dess varit en röd tråd genom hela hennes yrkesliv på SkaS.

Nu har hon blivit utsedd till biträdande sjukhusdirektör.

Text

Åsa Ranbro Jansson blir ny biträdande sjukhusdirektör på SkaS. Bild: Bild och media/Skaraborgs sjukhus.

Bild: Josefine Hektor

Annons

— Jag har en god kännedom om SkaS och om VGR som helhet, framförallt ekonomin men även produktionsfrågorna som jag arbetat allt mer med under de senaste åren, säger Åsa Ranbro Jansson i ett pressmeddelande.

Under tiden hon läste till ekonom jobbade hon några år inom bankvärlden, annars har Åsa Ranbro Jansson mest arbetat på Skaraborgs sjukhus under nästan hela sitt yrkesliv.

Annons

— Jag började på dåvarande Kärnsjukhuset i Skövde 1993. Ganska snart började jag som ekonom för barn- och kvinnosjukvården och genom åren har jag sedan arbetat med många olika frågor och med flertalet verksamheter.

Annons

Rollerna har växlat, hon har varit ekonomicontroller, budget- och uppföljningsansvarig, redovisningschef, ekonomichef.

Åsa Ranbro Jansson förklarar att känslan för sjukhuset och dess verksamhet alltid varit något mycket positivt.

— Först hade jag tänkt utbilda mig till sjuksköterska, men i väntan på att sjuksköterskeutbildningen skulle starta så påbörjade jag en termin med ekonomistudier och det slutade några år senare med en civilekonomexamen. När jag sedan skulle söka mitt första arbete så vändes återigen blickarna mot vården och sjukhuset som kändes som en intressant och meningsfull arbetsplats.

Hon ser fram mot det nya jobbet som biträdande sjukhusdirektör. Tillsammans med sjukhusledningen, övriga chefer och ytterst alla medarbetare på SkaS ska hon leda och utveckla verksamheten för framtiden.

— Det kommer innebära en hel del förändringsarbete som jag nu får möjligheten att både leda och själv vara delaktig i. Jag blir även chef över SkaS förvaltningskontor med ansvar för de olika stabsområdena.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan