Annons

Annons

Annons

Floby VK:s bronsjakt

Poängkungen hoppas på SM-brons i sin sista (?) match i Floby VK:s tröja

Två magiska år.

Men under lördagseftermiddagen är det troligen dags för sista föreställningen.

– Jag känner mig redo för spel i något annat land nu, säger Floby VK:s poängmaskin Matthew Aubrey.

Text

På lördag spelar Floby VK en direkt avgörande match om SM-bronset i volleyboll hemma i sporthallen. Sannolikt blir det också avskedsföreställningen för lagets stora stjärna Matthew Aubrey.

Bild: Olof Darius

Annons

På lördagseftermiddagen är det dags för den stora finalen den här våren för Floby VK, som sedan kan lägga en helt fantastisk säsong till handlingarna.

Det är ingen final i ordets rätta mening, men det är en emotsedd och efterlängtad match om SM-bronset.

– För oss är det som att spela final, vilken resa vi har gjort, säger sportchefen Kalle Nordén.

Läs också: Extra boost för Flobyproffset inför bronsmatchen – uttagen i Årets lag i Elitserien

Det är bara att hålla med, för ett år sedan var Floby VK – som nykomling i Elitserien – lite av ett stryklag, men alla i och runt laget tog det med stor fattning och knöt näven ännu hårdare i byxfickan.

Annons

Annons

Det har gett resultat. Nu har laget plötsligt stor, mycket stor, chans att bli trea i årets SM-slutspel. I serien slutade laget för övrigt fyra, bara något enda set från tredjeplatsen.

I dagens moderna volleyboll är proffsspelare från utlandet en både vanlig och viktig ingrediens. Floby VK hade inför årets säsong den stora lyckan att få ha kvar sin stjärnspelare Matthew Aubrey och därtill kom laget helt rätt i rekryteringen av två andra killar, Serigne Fall från Senegal och Dalen Instenes från USA.

Detta, tillsammans med att lagets svenska grabbar har lyft sig kanske både en och två nivåer, ligger bakom den formidabla succén.

Nu hoppas Floby VK, med sportchef Kalle Nordén i spetsen, på en fantastisk volleybollfest i Floby sporthall på lördag eftermiddag. Det är returmatch mot Vingåkers VK om SM-bronset och vid seger för Floby så blir det alltså medaljer till grabbarna.

– Vi har två chanser, antingen vinner vi själva matchen, eller också vinner vi det ”Golden set” som blir efter matchen om vi skulle förlora den, säger Kalle Nordén.

Det väntas publikrusning till hallen och en annan viktig uppgift för publiken denna lördag, förutom att heja fram sitt lag, är att tacka Matthew Aubrey för hans två år i klubben.

Sannolikheten är nämligen ytterst stor att han nu lämnar Floby VK.

– Att det skulle bli så här visste vi egentligen redan när vi skrev kontraktet för det andra året här hos oss. Vi förstår mer än väl att Matt nu vill sikta ännu högre och vi gläds med honom om och när han får ett kontrakt ute i Europa så småningom. Och han är alltid välkommen tillbaka till oss, säger Kalle Nordén.

Annons

Läs också: KLART: Vi sänder Flobys avgörande bronsmatch: ”En spännande drabbning

Annons

Matthew Aubrey sticker inte under stol med att han kommer att sakna mycket i och runt Floby VK.

Bild: Olof Darius

När detta kommer på tal blir Matthew Aubrey lite berörd.

– Jag är väldigt glad över min tid här och oerhört tacksam över det fina bemötande jag har fått av alla, inte minst här i klubben, men även ute i samhället Floby. Jag är dessutom imponerad av de fans Floby VK har, dessa har verkligen ställt upp nu när de har fått återvända till matcherna efter covid-19. Jag ångrar verkligen inte att jag tog chansen i Floby VK och jag kommer att sakna mycket här – allt utom takhöjden i sporthallen, säger han.

Precis som alla andra är han överraskad över Floby VK:s fina utveckling den här säsongen.

– Vi har spelat mycket bättre och det har säkert med den rutin vi skaffade oss under förra säsongen att göra. Vi spelade i och för sig bra många gånger även då, men kunde inte avgöra matcher på samma sätt som vi nu kan, säger Matthew Aubrey.

Läs också: Floby VK har jättechans på SM-brons efter att ha utklassat Vingåker

Annons

– Inför säsongen trodde jag på en förbättring, men inte i den här graden. Jag hoppades på en placering typ 5-8 i serien, jag hade inte trott att vi skulle komma topp 4 och heller inte trott att vi skulle kunna slåss om en medalj. Men vi har visat att vi kan, vi har slagit Falkenberg borta och vi har pressat Hylte/Halmstad hemma, fortsätter han.

Matthew Aubrey tycker att hans spel har varit på en mycket jämnare nivå den här säsongen jämfört med första året i Floby VK.

Bild: Olof Darius

Annons

Vad tycker du om din egen insats denna säsong?

– Jag har varit jämnare än förra säsongen, då jag kunde vara lite upp och ner. Det som gläder mig lite extra är att jag har spelat bra mot topplagen.

Du har levererat poäng i massor, ändå är du inte med i Årets lag i Elitserien. Vad tänker du om det?

– Jag är lite besviken, jag hade väldigt gärna varit med där. Det är spelarna i serien som röstar och de har tyckt att det finns bättre spelare på min position och så är det säkert. Svenska ligan har väldigt många bra spelare.

Hur skulle det kännas att få avsluta med ett SM-brons på lördag?

– Det skulle jag värdera väldigt högt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan