Annons

Annons

Annons

Floby VK:s bronsjakt

Sportchefen lycklig och nöjd – samt redo för mer: ”Vi vill jobba upp oss lite till”

Kanske gladast av alla i Floby sporthall efter att SM-bronset hade bärgats:

Floby VK:s allt-i-allo Kalle Nordén.

– Jag tror nog att alla är lika glada, men det kändes såklart skönt att kunna knyta åt säcken och vinna i tre raka set, säger han.

Text

Floby VK:s sportchef och assisterande coach Kalle Nordén (till vänster) var jublande glad efter att SM-bronset hade bärgats på lördagen. Han prisade i samband med det de tre proffsspelarna Matthew Aubrey, Serigne Fall och Dalen Instenes (bilden till vänster).

Bild: Olof Darius

Annons

Det är självklart inte en persons verk när det går bra för en förening och för ett lag, det krävs mer än så, men nog är Kalle Nordén, en gång i tiden en hyllad spelare i klubben, lite av spindeln i nätet i Floby VK:s nya friska elitsatsning, vilken inleddes härom året.

Den här säsongen har han varit såväl sportchef som assisterande coach och haft massor med tunga uppgifter på sina axlar.

Utifrån det är det inte det minsta konstigt att han var både glad, lättad och lite rörd sedan Floby VK:s vunnit SM-brons på lördagseftermiddagen.

– Att vi skulle ta medalj, nej det kunde man inte drömma om när säsongen började. Vi har maxat säsongen, säger han.

Läs också: TV: Floby vann SM-bronset – se firandet efter matchen här

Annons

Annons

Ser man det i det korta perspektivet – en vecka bakåt i tiden – var det dock ingen sensation att Floby VK fixade bronset denna lördag. Laget vann nämligen den första matchen, uppe i Vingåker, med 3–0 på påskafton.

– Man har ju lite grann gått och målat upp en bild av den bronsfest som nu blev verklighet här i Floby sporthall idag, men samtidigt har man försökt att gömma undan den och jobba målmedvetet och successivt mot matchen, säger Kalle Nordén.

– Det gällde verkligen att hela tiden ha huvudet med sig och inför killarna i laget visa att vi vid sidan om kan hålla oss kalla och inte stressa upp oss.

Naturligtvis blev det på lördagskvällen en firande med pompa och ståt. Det är ju länge sedan Floby VK gjorde något liknande, den är 40 år sedan det första SM-guldet och 25 år sedan det andra. Efter det har det varit tunnsått med framgångar av den här digniteten.

– Vi ska samlas hemma hos vår ordförande, där det blir lite grill och andra festligheter. För en av våra spelare, USA-proffset Dalen Instenes, blir det riktigt snabba puckar, redan under söndagen lämnar han Floby och Sverige.

Kommer han tillbaka till nästa säsong?

– Det är väl stor risk att det stannar vid ett år, men han är välkommen tillbaka. Jag har sagt till honom att han kommer sakna oss om någon månad. Vi får se hur det blir, men det är ju ofta så med utländska proffs att de har svenska ligan som ett slags avstamp inför större uppgifter eller också tar de det som en kul grej att få spela utomlands ett år, det sistnämnda är kanske vad som gäller i Dalens fall.

Annons

Annons

Totalt sett har Floby VK haft tre utländska proffspelare den här säsongen, Matthew Aubrey, Dalen Instenes och Serigne Fall.

– Vi har lyckats riktigt bra genom att få hit dessa och vi ska samtidigt vara stolta över den scouting vi gjorde innan. Alla tre har bidragit väldigt mycket till våra framgångar under säsongen, säger Kalle Nordén.

När börjar nu det tuffa arbetet inför nästa säsong?

– Det har redan startat. Vi vill jobba upp oss lite till, vi spänner bågen och försöker våga utmana ytterligare. Det är många pusselbitar som ska falla på plats för att vi ska lyckas, men det är i alla fall tanken.

Nu vet vi att Floby VK har ett lag som tillhör toppen av svensk volleyboll, hur ser det ut med klubbens organisation och ekonomi?

– Utan att kunna jämföra med andra klubbar, så tycker jag att vi är bra även där. Jag tycker att det engagemang och det driv som finns i klubben tillhör toppen. Sedan är det förstås, precis som med laget, saker som behöver bli ännu bättre och det är en lång process. Allt ska bli bättre, styrelse, ungdomsverksamhet och så vidare.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan