Annons

Annons

Annons

Valet i Falköping 2022

Debatt om Flobys framtid – skicka in din fråga här

Att känna sig säker på nätterna, att barnen får tillgång till en bra skola och en rolig fritid, att det byggs mer för nya Flobybor att flytta till.

FT anordnar under Flobydagen ett möte mellan politiker och Flobybor i samarbete med biblioteket – vilken fråga är viktigast för dig i Floby?

Text

Börje Andersson, nyhetsredaktör Falköpings Tidning, modererar samtalet under Flobydagen, där bland annat Adam Johansson (M) och Ingvor Bergman (S) deltar.

Bild: Peo Janson, Michael Joelsson

Annons

Lördagen den 7 maj 2022 anordnas Flobydagen igen. Falköpings Tidning befinner sig på plats för att leda ett samtal mellan politiker, lokalföreningar och, kanske viktigast av alla: Flobyborna.

– Vi är förväntansfulla och hoppas på många frågor från Flobyborna. Det här blir ett bra tillfälle att ställa de frågor en själv gått och funderat på och vill få svar på – frågor som rör ens vardag och framtid i Floby. Vi ser fram emot ett panelsamtal där en mångfald av frågor ställs från en blandad publik, säger Christina Seveborg, avdelningschef bibliotek i Falköpings kommun.

Evenemanget är ett samarbete mellan Falköpings Tidning och Falköpings bibliotek, som en del av projektet ”Lokal demokrati i en digital värld”. Hur kan samverkan mellan nyhetsmedier och bibliotek stärka lokal nyhets- och kunskapsförmedling och invånarnas medie- och informationskunnighet? Det är svaret projektet mellan tidningen och biblioteken i Falköping ska finna svar på.

Annons

Annons

– När jag fick frågan om att delta i projektet kändes det alldeles för kul för att avstå. Det är ett spännande samarbete. Både vi som nyhetsförmedlare och biblioteket verkar ju i demokratins tjänst för Falköpingsbornas bästa, men på olika sätt. Det är en intressant utmaning att tillsammans försöka hitta synergier och satsningar som funkar för både oss i projektet och invånarna, säger Patricia Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare på FT och fortsätter:

– Det känns väldigt att kul att göra den första satsningen inom ramen för projektet just i Floby, vi på FT strävar ju efter att vara till nytta för hela Falköping och även biblioteket har ju en filial i samhället. Om Flobyborna är med på tåget borde det här bli win-win - jag tror att vi kan göra något riktigt bra av det här.

Christina Seveborg och Patricia Svensson ser fram emot panelsamtalet i Floby, som är första delen i projektsamarbetat om lokal demokrati.

Bild: Julia Kråklind, Sophia Magasanik

Adam Johansson (M) och Ingvor Bergman (S) är två av deltagarna i samtalet under Flobydagen. Arkivbilder.

Bild: Peo Janson

I panelen deltar Adam Johansson (M) och Ingvor Bergman (S), samt Sofia Czerkinsky från Falköpingsgruppen och Ica-handlaren Håkan Persson. Samtalet startar 14.00 i biblioteket i Floby – och vi vill veta vad du undrar om och vad du vill se mer eller mindre av i Floby i framtiden.

Annons

Annons

– Valrörelsen har inte riktigt sparkat igång, men jag ser gärna det här samtalet som en liten smygstart. Här har man chansen att tycka till inför valet och känna politikerna lite på pulsen, säger Patricia Svensson.

Du kan antingen delta på plats i biblioteket i Floby eller se sändningen live på tidningens sajt och i appen. Vad har du för frågor till panelen? Skicka in din fråga via tidningens sociala medier, i chatten nedan, eller maila sophia.magasanik@bonniernews.se senast den 5 maj.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan