Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Nu går larmet på Socialförvaltningen

Ibland så kan man verkligen behöva fundera över hur saker och ting sker. Hur använder man sin makt och blir en maktmissbrukare? Hur får man personal att vilja stanna kvar? Var ligger problemet osv?
Ja det är ständiga diskussioner som tydligen har skett här i Falköping, speciellt inom socialförvaltningen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Socialchefen svarar: Socialchefen: ”Att tysta kritik är inte acceptabelt”

Vi lever i Sverige och här är det demokrati som gäller - hmmmm?

Att saker och ting sker och bedrivs på ett märkligt sätt i andra länder som saknar ”demokrati” kanske man kan ha lite mer förståelse över. Dessa länder använder sin makt för att trycka ner och tysta ner personal, men att det sker här i Sverige och i Falköping är anmärkningsvärt. Det är faktiskt så att det sker här inom socialförvaltningen i vår lilla ”demokratiska” kommun.

Annons

Annons

Godtyckligheten är hög och kränkningar av olika slag sker dagligen från cheferna. Allt och alla tystas ner. De säger själva att det är högt i tak och att personalen ska kunna uttrycka sina åsikter. Visst har vi väl under alla år fått höra att delaktighet är viktigt och man ”låtsas” bjuda in personalen till dialog. Men när väl någon säger något så är man inte ”lojal” och anses vara besvärlig. Vem ska då för Guds skull våga säga något?

Vad är det som gör att man inte värnar om sin befintliga personal eller lyckas få folk att stanna kvar? Ja då måste vi säga att problemet inte ligger hos personalen utan den ligger hos er som utövar makt och försöker bedriva en verksamhet med godtycklighet, härskarteknik och genom att tysta ner personal på olika sätt. Vet våra politiker i Socialnämnden om hur personalen har det? Troligen inte eller är det så väljer de att blunda. Reaktionen på den här insändaren kanske leder till ytterligare en samling med chefen i uppläxande syfte?

Skärpning och ta er lite i kragen. Ni skulle kunna få en väldigt lång lista på hur ni kan göra för att arbetsmiljön ska kunna bli bra, att få folk att stanna och prata gott om Falköping och om verksamheten, men nej det tas inte emot. Så nu får ni arbeta och kanske rensa lite bland er personal för att ”vanliga” medarbetare ska få lite lugn och ro.

Lyckliga oss som har lämnat Socialtjänsten under denna ledning!

Annons

Annons

Till toppen av sidan