Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraborgs snyggaste epa

Tävling: Har du Skaraborgs snyggaste epa?

Har du Skaraborgs snyggaste epa?

Nu öppnar nomineringen för dig att skicka in bild och beskrivning av din epa eller A-traktor för att delta i tidningens tävling.

Rosa och rund eller svart och blank? Vi söker alla typer av epa-traktorer till tidningens tävling! Foto:Drago Prvulovic, SCANPIX // Greger Lööf

Annons

Epa-traktorer började byggas på slutet av 1920-talet och blev vanliga under 1930-talet – nu, 100 år senare, är de fortfarande lika populära. Inte minst i Skaraborg, som kan skryta med norra Europas längsta strög.

Varianterna av epor, eller A-traktorer som de flesta är klassade som, är i princip lika många som antalet registrerade sådana i Skaraborg. Men vem har egentligen Skaraborgs snyggaste?

Annons

Är du en av dem som lagt ner timmar i garaget eller på verkstaden för att göra just din A-traktor till en tonårsdröm? Du kanske har den mysigaste belysningen? Coolaste klädseln? Smartaste lösningen för ljudet? Eller så har du kanske sänkt, lackat och polerat till perfektion?

Oavsett: Här kommer vårens stora nyhet för dig.

Tidningen ska i vår utse Skaraborgs snyggaste epa – tillsammans med er läsare, såklart.

Annons

Är det din epa vi söker? Då är det läge att anmäla dig till tävlingen Skaraborgs snyggaste epa i formuläret nedan!

Inbäddat innehåll

Alvin Gran. ”Denna A-traktor är väldigt unik, det finns inte många likadana i Skaraborg. Jag har även lagt ner mycket tid och kärlek i denna A-traktor. Den har givit mig mer självkänsla, självförtroende och frihet vilket gör den till min ögonsten och för mig Skaraborgs snyggaste epa”.

Rasmus Wetterholm: ”Min epa (a-traktor) är inte bara en epa för mig. Det gick många timmar för att få den fin o fräsch igen, från en gammal vinterbil på Blocket för 7 000 med buckliga dörrar, annan huv mm mm. Som sagt, det är min ögonsten och skulle lätt säga att den är tokfin och glänser i solen. Luxen som bilen kallas har även varit ett sätt att få egentid och som en bästa kompis kan man säga.

Olle Arvidsson: ”Min a-traktor är min ögonsten. Jag köpte bilen förra året, då var det en vanlig personbil. Sedan byggde jag och min pappa om den. Vi monterade galler i den, ECU-programmerade den, satte på Coils så att vi kunde sänka den, köpte nya fälgar och nu håller jag på att montera i ett helt nytt ljudsystem”.

Arvid Lund: ”Det här här är min ovanliga suzuki vitara från 1990 med en matchande husvagn! Som jag även kallar suzzie! Jag har byggt både bil och husvagn från grunden och lagt många timmars arbete i garaget på rostlagning samt byte av motor och växellåda. Detta ekipage är något av det första jag verkligen renoverat och byggt helt själv och är nöjd över bilen som står mig riktigt nära. Bilen är utrustad med svarta helskinnstolar från en volvo 850 och bakelitratt med hyfsat ljud. Bilen är höjd 5 tum och försedd med 31 tums mudders däck”.

Annons

Alfred Gabrielsson: ”Jag har satsat på på stuk och stil på en budget. Bilen gick från en gammal vinterbil för 10 000 till det här. Jag har byggt och gjort det mesta på bilen och jag har lagt ner många timmar på att få den som jag vill. Jag har valt ett par fälgar som jag ansåg att inte så många har för att jag inte vill ha likadana fälgar som alla har nu för tiden”.

Annons

Alvin Sahlgren: ”Detta är då morsans gammal Brukis, en fullutrustad Audi a6 från 2007 med blad annat luftfjädring. Jag har gjort det stuket jag vill ha men väntar på mer grejer så som annan front och kjolpaket som ni kommer få se på flygfältet 30 juli. Hade lite tajt om tid när vi byggde den så jag, farsan och några kompisar byggde denna på en helg. Denna ögonsten står mig riktigt nära”.

Sofia Andrae: ”Min a-traktor är inte bara en epa för mig, det är också en bästa vän. Efter många timmar i garaget har en ofräsch rosthög blivit fräsch, polerad och min drömepa. Den är unik för det finns ingen annan epa som ser ut exakt så där och är helt original från 80-talet vilket det gör den speciell. Det är min ögonsten”.

Annons

Annons

Till toppen av sidan