Annons

Annons

Annons

Annons

Problemen på Högstadium Centrum

Insändare
SD: Situationen på Kyrkerör är ohållbar

Otryggheten och osäkerheten på Kyrkerörsskolan (Högstadium centrum) är ett resultat av naivitet och feltänk från första början av övriga partier. Det som var tänkt som en ytterst temporär lösning ser ut att bli alltför långvarig.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Simon Lundvold

Annons

Kommunen ska nu göra renoveringar av Kyrkerörsskolan, något vi drivit på ändå sedan skolstarten i höstas. Sverigedemokraterna skrev även då en insändare med anledning av oroligheterna på skolan. Situationen har inte lugnat sig det minsta sedan dess. Stök, bråk, sabotage och vandalism försätter hela skolan i ett läge där lärarna inte kan fokusera på undervisning och eleverna på att lära sig.

Annons

I förra årets budget föreslog SD 23 miljoner kr extra till kommunens skolor, där en del skulle gå till att stärka upp på Kyrkerör. När vårt förslag nu ett halvår senare röstats igenom genom Barn- och utbildningsförvaltningens vädjande vill vi tacka majoriteten för bättre sent än aldrig.

Annons

Sverigedemokraterna kan bara beklaga den fördröjning som blivit av Platåskolan. Vi är dock som bekant motståndare till planerat skolbygge i nuvarande form. Det är helt fel att placera 1100(!) elever under ett och samma tak. Bevara högstadiet i Kinnarp och bygg mindre i stan! Vi är också bekymrade över att särskolans elever inte får goda förutsättningar till lugn och studiero med tanke på att även de ska ha sina klassrum på Platåskolan. Det råder dock ingen tvekan om att centrala Falköping är i behov av en ny skola. Låt oss hoppas att trångboddheten och oroligheterna på Kyrkerör inte blir ett mörkt kapitel för en hel generation av tätortens ungdomar.

Jonas Larsson, Albin Gilbertsson, för SD Falköping

Annons

Annons

Till toppen av sidan