Annons

Annons

Annons

Floby

Det vill de unga ändra på - 40 förslag som gör Floby bättre

En roligare skolgård, avskildhet i duschen och att kunna känna sig trygg i omklädningsrummen – när elevrådet på Floby skola frågade eleverna hur det är att bo i Floby och vad de skulle vilja förbättra inför framtiden fick de ett 40-tal förslag.

– Det visar att det finns en hel del kvar att göra, menar elevrådets ordförande Elvira Johansson.

Text

Vilda Elindersson och Elvira Johansson från årskurs åtta på Floby skola är även med i elevrådet. De fick uppdraget av Falköpings Tidning att ta reda på vad som saknas i Floby, enligt skolans elever. ”Det känns väldigt bra att få berätta vad vi tycker är viktigt. Vi har mycket att ta upp”, menar Elvira.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Den sjunde maj, under Flobydagen, möts politikerna och Flobybor för en frågestund som anordnas av Falköpings Tidning i samarbete med biblioteket. Politikerna får chansen att berätta vilken vision de har för samhället och svara på frågor medan Flobyborna kan dela med sig av vad som är viktigast för dem samt ställa krav på vad de vill att de förtroendevalda ska jobba med under nästa mandatperiod. Men det är inte bara de vuxna som har tankar och förslag på sin bostadsort samt om hur Floby ska utvecklas framöver. De unga har också mycket att säga till om och när elevrådet i grundskolan samlade in elevernas förslag visade det sig att det återstår mycket att önska.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på falkopingstidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan