Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Det är tid för rättvisa nu!

Ska jag som kvinna behöva stå i privata skor och få en blöja på mina fötter samtidigt som min manliga kollega står ute i en grop och gräver med skor som Falköpings kommun bekostat?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Jag vet varför den manliga kollegan har fått skorna betalda av arbetsgivaren! Jag förstår anledningen! Jag vet att det ingår i deras skyddsutrustning. Ja sjävklart ska de ha skyddskor! Vi ska inte ställa olika anställda med samma arbetsgivare mot varandra men visst är det märkligt ändå?

Att jag 2022 ens ska behöva skriva den här insändaren?

Det borde verkligen vara en rättighet. Det borde vara en självklarhet och det borde vara en förmån som visar att politikerna i Falköping är rädda om sin personals hälsa. Faktum är att det är inom de kvinnodominerande yrkena som vi får bekosta våra inom och utomhusskor själva samtidigt som det är vi som går och står mest under vår arbetsdag. Prata med oss undersköterskor, barnskötare, lärare, förskollärare, sjuksköterskor, fritidspedagoger, badvakter, boendestödjare med mera. Jag är ganska säker på att alla håller med. Det är garanterat ingen av dessa yrkesgrupper som skulle tacka nej till ett par arbetsskor.

Annons

Annons

Här tänkte jag skriva hur viktigt det är med bra skor för ryggen, för fötterna och för bålen men jag struntar i det! Jag struntar också i att skriva hur dyra skor är och hur mycket pengar vi i genomsnitt lägger på skor per år. Det kan ni få ta reda på själva så välkomna ut i vår verksamhet. Jag ser gärna att fler än Kommunal och Ingvor Bergman besöker våra verksamheter.

Tack på förfot

Annons

Annons

Till toppen av sidan