Annons

Annons

Annons

Skara

Nästan 2 000 hundar tog över Skara sommarland

Med lurviga tassar, blöta nosar och välklippta klor kämpade små som stora hundar i alla möjliga former om titeln ”Best in show” när Nordic dog show arrangerades på Skara sommarlands camping i helgen.

– Det här känns både kul och spännande. Det är första gången vi gör något sådant här, berättar Cecilia Lindsten som hade rest från Växjö.

Text

7-8 maj fyllde 1 746 pälsbeklädda varelser hela Skara sommarlands camping för att vara med i skönhetstävlingar. En av dem var treåriga bichon frisén Hedda. Hon visade upp sig med hjälp av sin hundägare Cecilia Lindsten. ”Vi är taggade och har ingen aning om hur det kommer att gå, men skoj ska vi ha”, menade Cecilia.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Under både lördagen och söndagen välkomnades hundar med sina ägare till Sommarlands camping för utställningstävlingar. Såväl fyrbenta som tvåbenta var pirriga och nervösa när de väntade på att få äntra någon av de 14 olika ringarna som fanns. Där blev allt ifrån tänderna till ryggraden och svansen på hundarna bedömda av en domare. Först tävlades det uppdelat efter ålder, ras och kön. Gick det bra där kunde man gå vidare till ”bästa hane” och ”bästa tik” för att slutligen koras i ”Best in show”. Det känner den långhåriga chihuahuan Santos igen. Han är rutinerad trots att han bara är ett halvår gammal.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på falkopingstidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan