Annons

Annons

Annons

Bygga och bo i Falköping

Klassisk byggnad del i stor affär – ”Ser det som ett insteg i stan”

Gamla JA Forss hattfabrik utmed Trädgårdsgatan får ny ägare.

Det sker i en affär med ett större fastighetsbestånd i Skövde och Falköping.

– Vi ser det som ett insteg i Falköping, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim Fastigheter AB.

Text

Före detta JA Forss hattfabrik, ombyggd till hyreshus 1986, har ny ägare som en del i ett fastighetsbestånd i Skövde och Falköping.

Bild: Peo Janson

Annons

Hyreshuset i den före detta hattfabriken vid Trädgårdsgatan och radhusen utmed Balderstensgatan ingår i en stor affär, när Svenska Bostadskompaniet säljer sitt bestånd i Skövde, Falköping och Jönköping till Gladsheims Fastigheter.

Av de totalt 16 fastigheterna, i en affär värd 630 miljoner kronor, finns 14 i Skövde, några av dem centrala fastigheter med butiker, kontor och bostäder vid Hertig Johans torg och Sandtorget.

Annons

David Dahlgren, vd för Gladsheims Fastigheter AB

David Dahlgren, vd för Gladsheims Fastigheter, säger att det i utgångsläget inte finns några uttalade planer för fastigheterna i Falköping mer än att förvalta dem och utveckla på sikt.

Annons

– Det finns potential, men först ska vi lära känna både husen och hyresgäster för att se behov och möjligheter. Om något år kan vi se vad vi kan tillföra.

Gladsheim har gjort fastighetsköp i Skövde tidigare. Husen vid Trädgårdsgatan och Balderstensgatan i är de första i Falköping. David Dahlgren säger att han ser dem som ett insteg i Falköping.

– Vi tittar mycket på svenska regionstäder och klusterorter. Falköping utvecklas väl, med bra kommunikationer, ett bra fungerande näringsliv och bra demografiskt utveckling, säger David Dahlgren, men lägger till att bolaget inte har någon affär för handen i Falköping nu.

Trädgårdsgatan med JA Forss hattfabrik på ett foto från 1935. Bild: Falbygdens museum

JA Forss hattfabrik är en klassisk industribyggnad i Falköping.

– Det är roligt med den typen av profilfastigheter, det ger uppmärksamhet och kan man ta hand om dem skapar det förtroende som kan leda till fler affärer, säger David Dahlgren.

Hattfabriken byggdes 1898. Då hade Johan August Forss bedrivit verksamhet på olika platser i staden i ett par decennier. Några år senare flyttades JA Forss all verksamhet till byggnaden.

Annons

Annons

1986 gjordes byggnaden om till bostadshus.

JA Forss hattfabrik låg vid Trädgårdsgatan. I mitten av 1980-talet byggdes den om till hyreshus.

Bild: Peo Janson

David Dalhgren, vd för Gladsheims Fastigheter AB, ser den gamla hattfabriken och radhusen på Balderstensgatan som ett insteg på marknaden i Falköping

Bild: Peo Janson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan