Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Mora Träsk tillbaka - kommer till Folkets park

De kommer inte till ett träsk, plask, plask, plask...
Men väl till Folkets park. Snart är Mora Träsk i Falköping igen.

Vad kommer de att upptäcka på söndag. Då är Mora Träsk tillbaka i Folkets park.

Bild: Christina Bodén

Annons

Mora Träsk är en duo som är känd för sina sånglekar som Tigerjakten Fader Abraham och Klappa Händerna. Gruppen består av Leif Walter och gitarristerna Felix André och Ingemar André som turas om att kompa.

Mora Träsk bildades som ett femmannarockband 1971 och brukar räknas till proggrörelsen. När bandet upplöstes 1981 hade det spelat in sex LP och gjort framträdanden i barnprogram i TV, samt hos TV-legenden Ulf Thorén i programmet "Hvar fjortonde dag", samt den egna rockfilmen Från punksvett till punktsvets som gjordes för SVT1. 1978 startade Leif Walter tillsammans med Thomas Östrand, Gävle Ljudstudio, Norrlands första professionella inspelningsstudio, som blev en plantskola för många musiker, till exempel Thomas Di Leva och Traste Lindén.

Annons

Annons

År 1981 släppte Mora Träsk sitt första barnalbum, Kaviar, sånglekar & tigerjakt, som innehåller material som Leif Walter samlat på sig under åtta år som lågstadielärare. Kassetten blev snabbt populär i förskolor och lågstadieskolor. Mora Träsk fick sitt stora genombrott 1982 då de gick upp till Sveriges Television och övertygade dem att de behöver Mora Träsk. Resultatet blev TV-serien ”Högtryck med Mora Träsk” som sedan följdes av Tv-serierna ”Full rulle” och ”Sjung & Lek”. De senaste 40 åren har Mora Träsk hunnit göra över 5000 liveframträdanden och aktiverat och sjungit med flera generationer av leksugna barn.

Nu kommer Mora Träsk till Falköping igen, på söndag eftermiddag uppträder de på Falköpings Folkets Park.

Annons

Annons

Till toppen av sidan