Annons

Annons

Annons

IFK Skövde

Fabians sköna revansch – gjorde över 20 räddningar: ”Hade några sparade från senast”

Tre räddningar och utbytt senast. Nu var Fabian Norsten rena väggen och en stor anledning till att IFK Skövde kunde kvittera finalserien. Totalt blev det 21 räddningar och noll insläppta mål i förlängningen.

Text

Fabian Norsten var en av matchens giganter när IFK Skövde vann i Ystad. Efteråt fick han fira med fansen. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Annons

Fabian Norsten hade, likt många i IFK Skövde, ingen vidare match i den första SM-finalen i Skövde. Totalt fick han ihop tre räddningar och blev utbytt under den andra halvan av matchen.

När laget åkte till Ystad för match 2 var det ett helt annat IFK Skövde som tog sig an Ystad och en helt annan Fabian Norsten.

Han staplade räddningar på hög när Skövde knep segern på övertid och kvitterade matchserien.

Annons

Annons

– Det är kul, jag hade sparat några från förra matchen. Då fick jag inte alls träff med en svår matchinledning. Jag var väl dålig, rent krasst. Så det kändes skönt att hitta tillbaka till det här, säger Norsten efter matchen.

Hur kommer det sig att det kan skilja så mycket från match till match?

– Det handlar mycket om att hitta flowet som målvakt, får du en räddning tidigt så blir det lättare att ta nästa skott också.

IFK Skövde vann matchen och fick fira med fansen efteråt. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Om hans prestation under ordinarie tid inte var bevis nog på att var i den omtalade zonen under kvällen var hans spel under förlängningen definitivt det. Där släppte han nämligen inte in ett enda mål på tio minuters spel.

– Det är framförallt de första räddningarna som är viktiga. Där dödar vi matchen och i den andra femman så får jag några gratis för att Ystad inte går för det ordentligt.

Att Fabian gjorde sina 21 räddningar var av yttersta vikt för IFK Skövde den här kvällen. På andra sidan planen stod nämligen Erik Hvenfelt som även han mer eller mindre stod på huvudet.

– Han var het idag, så det är klart att det var viktigt att jag räddade bollarna också när han var så het. Det blev en riktigt bra målvaktsmatch idag.

Annons

I och med segern släpper en del av pressen från IFK Skövdes axlar. Istället för 0–2 i baken är det nu likaläge i matchserien. Och Fabian ser att Skövde fortfarande har en del att förbättra till kommande matcher.

Annons

– Jag tycker att vi hade en bra mentalitet när vi åkte ner hit, vi såg det bara som en match som måste vinnas och inte att vi hade hamnat i 0–2-underläge om vi förlorat. Idag kommer vi upp i en högre nivå än senast men jag tror ända att vi kan krypa upp några procent till. Gör vi det så ska vi kunna vinna.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan