Annons

Annons

Annons

Annons

Valet i Falköping 2022

Om demokrati - har du ens läst min insändare?

Efter att ha läst Håkans svar på min insändare publicerad den 16 maj som i sin tur var en kommentar till hans insändare ”Demokrati är en färskvara” så tror jag helt enkelt att Håkan inte ens läst min insändare.

Bild: Arkivbild, AP

Annons

Svar till min vän Håkan

Håkan raljerar över mig och skriver bland annat att jag kan läsa i ordboken vad demokrati är. Håkan kan inte redogöra med egna ord vad demokrati är och då är det illa beställt med den egna kunskapen. Vidare så kan Håkan gott och väl ta denna ordbok och ge sig av till de styrande i Nordkorea och Ryssland och förklara för dem vad demokrati är. Putin påstår att han är demokrat. Enligt han själv är han en god demokrat som slåss mot fascister i Ukraina som förvägrar den ryska minoritet som bor där sina mänskliga rättigheter.

Annons

Annons

Nordkorea snobbar i sin tur med att de är en demokrati. I detta land finns det tre partier och dessa är med i massorganisationen ”Demokratiska fronten för fosterlandets återförening”. För de flesta är detta en parodi på verklig demokrati men de kallar sig själva för demokrater och de lär nog hävda att deras syn på demokrati är den rätta. Så min vän Håkan var något bryska ton jag har överseende med, nästan alla kallar sig demokrater och vem som är den meste och bäste demokraten kan nog diskuteras i oändlighet.

Henrik Andersson

Annons

Annons

Till toppen av sidan