Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Efter nya poängen – kaptenen summerar vårsäsongen: ”Har varit jäkligt bra”

Skövde AIK avslutade vårsäsongen med att spela oavgjort mot Utsikten. Därmed slutade laget på 18 poäng på tio matcher och en femteplats i tabellen. Ett facit som lagkapten Filip Schyberg är nöjd med.

Text

Filip Schyberg är nöjd när han summerar Skövde AIK:s vårsäsong, trots poängtappet mot Utsikten.

Bild: Fredrik Sandquist

Annons

Skövde AIK är nykomlingar i Superettan den här säsongen och många experter tippade laget i botten av tabellen innan serien startade. Så här långt har laget verkligen knäppt expertisen på näsan.

När vårsäsongen skulle avslutas åkte SAIK till Göteborg för match mot Utsikten i ett läge där laget kunde kliva upp på kvalplats till Allsvenskan inför uppehållet.

Annons

Men med fem minuter kvar tappade laget ledningen och fick till slut nöja sig med en poäng från matchen.

Annons

– Det är jäkligt segt alltså. Vi har lite problem i första halvlek men tycker att vi kommer ut i andra på ett mycket bättre sätt och har läge att avgöra. Sen får de ett skitmål på inkast och det känns som att vi kunde ha försvarat det målet bättre, säger lagkapten Filip Schyberg efter matchen.

Därmed var också vårsäsongen över och Skövde AIK går nu in i ett uppehåll som varar nästan en månad. Och när kapten Schyberg får i uppgift att summera vårsäsongen är han nöjd med vad laget presterat.

– Det har varit jäkligt bra och vi är nöjda men vill såklart ha mer. Det är fortfarande 20 matcher kvar att spela i den här serien och vi kan inte slappna av för att vi har gjort det bra de här matcherna.

Ni är femma nu efter tio matcher, trodde ni på det när säsongen började?

– Det är såklart att vi tror på det vi gör men det är klart att det är tufft att komma in som nykomlingar. Men vi går in i varje match med tron om att vi kan vinna mot alla. Sen har varit en skillnad jämfört med ettan men jag tycker att vi har acklimatiserat oss grymt bra. Nu är tanken att bara fortsätta det här året ut.

Nu väntar som sagt nästan en månads ledigt och för Filip Schyberg betyder det en kort semester för att ladda batterierna inför resterande del av säsongen.

– Nu ska jag iväg en vecka till Grekland med några killar i laget faktiskt. Då blir det att koppla av och tänka bort fotbollen. Få lite sol och bad och ladda upp energi inför höstsäsongen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan