Annons

Annons

Annons

Fotboll

Chockstarten nära att sänka Åsarp/Trädet: ”Visar en enorm styrka”

Åsarp/Trädet fick en chockstart i matchen borta mot Trollhättan. Efter fem minuter stod det 2–0 till hemmalaget. Trots det lyckades Åsarp/Trädet få med sig samtliga poäng hem.

Text

Johan Siggesson var en av målskyttarna när Åsarp/Trädet vände och vann i Trollhättan.

Bild: Olof Darius

Annons

Åsarp/Trädet har haft en tendens att släppa in en hel del mål den här säsongen. Trots att laget legat i toppen av serien var det inför matchen mot Trollhättan bara tre lag i serien som släppt in fler mål än Åsarp/Trädet.

– Vi släpper nog in lite för många mål för att verkligen hänga på de två lagen i toppen. Men det har inte funnits något riktigt mönster i hur vi släpper in mål så det har varit svårt att jobba bort, säger tränaren Niclas Uvesten efter lördagens match.

Annons

Annons

Men i matchen mot Trollhättan blev det i alla fall ingen förbättring för Åsarp/Trädet. Redan efter fem minuter stod det 2–0 till Trollhättan.

– Det konstiga är att vi egentligen är jättenöjda med vår första halvlek. Vi spelar jättebra men Trollhättan får två mål på två fasta situationer tidigt i matchen.

Men är det något som Åsarp/Trädet visat den här säsongen så är det målfarlighet. För inte nog med att laget släppt in en hel del mål, det har också blivit många framåt.

Mot Trollhättan tog det bara drygt 20 minuter innan laget kvitterat.

– Vi visar en enorm styrka att ta oss tillbaka i matchen. Vi tycker att vi spelar bra men hamnar man i underläge är det lätt att tappa tron på det och det gör vi inte.

I andra halvleken mattades båda lagen av men Åsarp/Trädets specielle målskytt Adam Sjöberg kunde bryta dödläget och sätta segermålet med drygt 20 minuter kvar av matchen.

– Det är alltid skönt att vinna men det är klart att det är extra skönt när vi får en sån start som vi fick idag.

Så blev det en ny uddamålsseger för er del.

– Ja, det hade varit oerhört skönt att vinna med något annat än uddamålet någon gång så jag sluppit vara nervös på sidan. Men så länge som vi vinner ska jag verkligen inte klaga.

I och med segern tog sig laget upp på en tredjeplats i serien.

Annons

– Jag ser det åt två håll, trean är otroligt tuff så det är skönt att känna att vi har lucka neråt men vi ska också se till att haka på i toppen och göra match av det hela för IFK Skövde och Alingsås i toppen.

Annons

Fakta

MATCHFAKTA, division 3 nordvästra Götaland

Trollhättan Bois–Åsarp/Trädet FK 2–3 (2–2)

Mål, Trollhättan: Oskar Westberg, Albin Johansson.

Å/T: Linus Johansson, Johan Siggesson och Adam Sjöberg.

Publik: 87.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan