Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Läsartext
Dags för klassiskt firande i i Forentorp: ”Äntligen”

Efter två års uppehåll p.g.a. pandemin är Gudhemsbygdens hembygdsförening förväntansfulla och inbjuder till midsommarfirande i ekparken Forentorp.

Detta är en läsartext.

Medlemmarna i Gudhemsbygdens hembygdsförening är laddade för att åter kunna fira midsommar i ekparken Forentorp. Foto: Privat

Annons

Redan kvällen innan midsommarafton inleds förberedelserna genom att man klär midsommarstången, en klassisk sjuringad sådan, med löv och blommor.

– Alla som vill är välkomna att vara med och klä stången, upplyser Britta-Maria Johannesson i arrangörsstaben.

Själva firandet på midsommarafton är egentligen uppdelat i två delar, en del i Gudhems samhälle och en del i Forentorps ekpark.

Annons

– Vår förening täcker ju in hela Gudhemsbygden, därför är det viktigt att vara verksam både i samhället och ute på landet, säger Britta-Maria.

Annons

Det som händer i samhället Gudhem är att det blir ringlekar och dans under ledning av Britt-Marie Stridh på förmiddagen.

Mitt på eftermiddagen är det så dags för det "stora" firandet, vilket alltså sker i Forentorp. Även här blir det ringlekar, vilka leds av Johan Widunder. För musiken står bröderna Grenabo

Sedan är det dags för sång och musik och årets gäster är Tilo Ceesay Emblasson och Sofia Selander bjuder på blandad musik och sång.

Efter det dyker en gammal bekant i sammanhanget upp, nämligen jonglören Douglas Magnusson.

Arrangemanget avslutas sedan med en riktig klassiker, nämligen kämparlekar och dragkamp. Det är i vanlig ordning två byalag som gör upp och grenarna är styltgång, môkekärrekörning och dragkamp.

Vid sidan av de olika programpunkterna finns fika med hembakat, chokladhjul, lotterier, pilkastning samt inte minst fiskdamm för barnen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan