Annons

Annons

Annons

Annons

Falköping

Insändare
Hovskär: Vänd er till länsstyrelsen om vindkraft

Det är inte kommunen som äger frågan om vindkraft. Vänd er till länsstyrelsen, svarar Dan Hovskär med anledning av frågorna som riktats till honom.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Stefan Persson

Annons

Svar på öppet brev till Dan Hovskär, angående vindkraft och tranor.

 Lars Olof Johansson och Elizabeth Johansson Sipma har skrivet ett öppet brev till mig Dan Hovskär, angående vindkraft och tranor.

Faktum är att jag inte varit med i hela beslutprocessen som det påstås. Utan det är länsstyrelsen som gör den stora bedömningen om att ge tillstånd för vindkraft eller inte.

Annons

Annons

Det innebär att det är länsstyrelsen som godkänner underlag och utredningar samt gör avvägningen mellan enskilda och allmänna intressen gällande t ex olägenhet som buller, fågelliv med mera.

I den processen har kommunen möjligheten att göra bedömning om den aktuella vindkraftsetableringen kan anses utgöra en lämplig mark- och vattenanvändning ur ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv.

Detta innebär att frågan om tranornas inflygning inom området Rosenskog/Henriksfällt hanteras av länsstyrelsen och inta av kommunen, så fråga får helt enkelt ställas till länsstyrelsen.

Dan Hovskär (KD)

Annons

Annons

Till toppen av sidan