Annons

Annons

Annons

Axvall

TV: Kossorna på Axevalla hed vallas från hästryggen

Från sorg och uppgivenhet av att behöva sjukskriva sig från jobbet till att fyllas av glädje och känna sig meningsfull genom att få göra det man älskar. Varje dag när korna ska vallas på Axevalla hed kallas Lotta Nilsson in. Hon är Skaras cowgirl och med sig har hon alltid en av sina hästar samt de australienska vallhundarna.

Text

De senaste 17 åren har Lotta Nilsson varit sjukskriven till och från efter att hon började arbeta som livsmedelsinspektör. Men slutligen ledde det, som först frambringade mörka orosmoln på hennes himmel, till att hon nu får göra det hon älskar – arbeta uppe på hästryggen med att valla kor tillsammans med sina hundar.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Redan när Lotta Nilsson var liten och svarade på frågor om sitt liv i en Mina vänner-bok hade hon en klar bild av hur framtiden såg ut i hennes drömmar. Hon ville arbeta som veterinär, dyka i Stora barriärrevet på andra sidan jordklotet och bli en cowboy. Idag har hon närapå förverkligat alla sina fantasier, planer och ambitioner. Hon befann sig under ytan bland fiskar och koraller i samband med att hon skrev sitt examensarbete om köttkor och har utbildat sig till livsmedelsagronom, men arbetar också som coach till bland annat hästar med någon sorts problematik. Dessutom får hon hoppa upp på hästryggen när hon räknar in korna på Axevalla hed, för att se så att ingen hamnat på villovägar samt att kolla så alla mår bra och inte har skadats eller insjuknat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan