Annons

Annons

Annons

Skaraborgstrean

Många chanser men bara en poäng för TG&IF

Mängder av chanser men bara en poäng. Det blev facit för Tidaholms G&IF efter 1–1 (0–0) mot tabelltvåan Alingsås IF på Ulvesborg på lördagen.

Text

Ett mål fick Tidaholms G&IF in bakom en hårt slitande Philip Bossle i Alingsås IF:s mål. Till sist blev det oavgjort 1–1 på Ulvesborg.

Bild: Marianne Carlsson

Annons

Spelmässigt hade TG&IF:arna inte så mycket att klaga på efter matchen. Under långa stunder dominerade man spelet, medan Alingsås mest fick ägna sig åt att försvara sig och sikta på snabba omställningar när tillfällena gavs.

Målchanser skapade man också. Inte minst i form av fasta situationer.

Bästa försöket kom på en straff i den 29:e minuten efter att AIF-målvakten Philip Bossle fällt en djupledslöpande Simon Herthnek. Bossle kompenserade sig dock då han räddade Axel Axlessons straff i momentet efter.

Herthnek föll för övrigt inne i straffområdet några minuter senare efter en ny rusch i djupet och en följande sammanstötning med en Alingsåsförsvarare, men den gången valde domaren att fria.

Annons

Fler strafflägen fick Giffarna inte efter det, däremot ett antal hörnor och frisparkar i bra lägen. Bland annat hade Olle Ekelund en boll på mållinjen efter en frispark i den 51:a minuten som hemmalaget vill ha som mål.

Annons

Dessutom hade 17-åringen, som fått chansen från start i TG&IF:s förstauppställning de senaste omgångarna, ytterligare några möjligheter som borde kunnat resultera.

– Jag hade väl fyra chanser som jag borde satt dit. Det är väl orutin som avgör att det inte blir mål. Vi hade många chanser, men det var ofta lite slarv i de avgörande lägena kommenterade Ekelund sina egna och även lagets övriga försök efteråt.

Jag tycker vi var förtjänta av en vinst

Mitt i hemmalagets press var det istället Alingsås som tog ledningen i den 67:e minuten då Filip Larsson förvaltade ett misstag i Giffs försvarsspel. Slutresultatet fastställdes därefter i den 75:e minuten i form av ett självmål efter ett tilltrasslat läge i AIF:s straffområde, återigen efter en fast situation.

– Det är otur och tråkigt att vi inte får vinna idag, men sån är väl fotbollen. Jag tycker vi var förtjänta av en vinst mer än dem. Det här känns som en förlust, säger Olle Ekelund.

Vad gäller hans egen framfart i A-laget konstaterar 17-åringen att det är kul att han fått chansen.

– Jag tycker det har gått bra, sen kan det alltid bli bättre. Vi är en bra trupp med många bra spelare så inte helt lätt att ta en plats, men när man får chansen får man försöka ta den, säger Olle.

Med en poäng från matchen mot Alingsås har TG&IF spelat ihop 22 poäng efter 14 omgångar och landar på en femteplats i en något haltande tabell inför sommaruppehållet.

Annons

Annons

– Vi startade väldigt dåligt men det har blivit bättre på slutet då vi tagit några trepoängare. Tyvärr var det mycket dåligt i början, säger Olle Ekelund.

TG&IF-tränaren Patrik Andersson var liksom Ekelund klart besviken efter det oavgjorda resultatet.

– Så här direkt efteråt känns det som en förlust. Man borde väl vara nöjd när man tar en poäng av serietvåan, men så känns det inte, säger Andersson.

– I första halvlek kanske de har perioder då de är lite bättre än oss men sett över hela matchen så är vi betydligt bättre än dem. De satsar på våra misstag och att ställa om och när de får läget smäller det, de har varit med länge och har rutinen, tillägger han.

Olle Ekelund hade ett antal chanser som borde blivit mål tyckte han själv efter matchen mot Alingsås.

Bild: Marianne Carlsson

En av Ekelunds chanser i AIF:s straffområde.

Bild: Marianne Carlsson

TG&IF fick flera chanser på fasta situationer som skapade en hel del oreda i Alingsås straffområde. Här får en av utespelarna agera framför målet efter att målvakten blivit överspelad.

Bild: Marianne Carlsson

Simon Herthnek sprang kopiöst under matchen och skapade en hel del oreda i Alingsåsförsvaret med sina djupledslöpningar. Här är situationen som många ville ha som straff efter en dryg halvtimmes spel.

Bild: Marianne Carlsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan