Annons

Annons

Annons

U6 Cycle Tour

Tempoloppet avslutade U6-veckan — Beckman: ”Det var tungt idag”

U6 Cycle Tour avgjordes under lördagen, efter fem tidigare etapper var det nu dags för den sista avslutande, tempoloppet. Carl Beckman från Tidaholms CA landade till slut på en 15:e plats i totalen efter att ha cyklat in på en 22:a plats i lördagens etapp. Jakob Kristoffersson från Falköpings CK slutade på en 34:e plats i totalen.

Text

De lokala förmågorna Jakob Kristoffersson från Falköpings CK och Carl Beckman från Tidaholms CA är båda nöjda med sina insatser den sista etappen och veckan i stort.

Bild: Isak Barrljung

Annons

Inför den sista etappen ledde Sebastian Petersson, CK Bure herrseniorklassen (både vad gäller totalen och poängtävlingen). Tidaholms CA:s Carl Beckman infann sig inför den sista etappen på en tionde plats.

U6 avslutande etapp är ett tempolopp på 14 kilometer i herrklassen. Detta var Carl Beckmans första tempolopp och han kom in på tiden 20:17,43, vilket resulterade i en 22:a plats i etappen.

— Det var tungt idag nu den sjätte dagen. det kändes bra innan men sen när man började ta i så gjorde sig de andra dagarna påminda, säger han.

Carl Beckman från Tidaholms CA landade tillslut på en 15:e plats i totalen efter att ha cyklat in på en 22:a plats i lördagens etapp.

Bild: Isak Barrljung

Annons

Under tävlingens föregående etapper har det rört sig om linjelopp, det vill säga att deltagarna i klassen cyklar samtidigt i klunga. Tempolopp å andra sidan cyklar deltagarna istället en och en. Något som var ovant för Beckman då detta var hans första tempolopp.

Annons

— Jag tyckte det var svårt att veta hur man skulle lägga upp det, att veta när man ska ta i och var man har bäst nytta av krafterna. Ja, hur man kör smartast.

— Men man lär sig en hel del, det är mycket man kan ta med sig om det blir något nästa år, fortsätter han.

Beckman hoppas att hans medverkan i årets upplaga av U6 kan inspirera fler från Tidaholmare att delta i nästa års upplaga.

— Jag hoppas att det är några fler här på hemmaplan som får upp suget när de ser att jag har varit med, och att vi kanske kan samla ihop ett gäng och köra tillsammans.

Jakob Kristoffersson från Falköpings CK tar med sig många lärdomar från sin första tävlingsmedverkan.

Bild: Isak Barrljung

Jakob Kristoffersson, Falköpings CK slutade på en 34:e plats efter att ha cyklat in på 20:53,67 under dagen, vilket resulterade i en 32:e plats i etappen.

— Jag är nöjd, jag krämade nog ur det sista jag hade, säger han.

Även Kristoffersson är ensam representant för sin klubb och började med cykling för drygt tre år sedan. U6-veckan innebar hans första tävling, men det verkar vara långt ifrån hans sista.

— Det har varit jätteroligt, det är ju en helt annan sak mot att köra med kubben eller ett hårt pass själv. Tävling är ju tävling, det går undan på ett helt annat sätt, säger han.

Först i tempoloppet kom Yngvar Alexander Hansen från Mosjøen og omegn cycleklubb som rullade in på 18:26,15. Först i herrseniorklassen blev tillslut Andreas Ringvall från Sala CK och poängbäst blev Sebastian Petersson, CK Bure

Annons

Annons

Fakta

Alla klassvinnare i årets U6 Cycle Tour

Herrar Elit
Kalle Petter Brodahl Kvam, IL Stjørdals-Blink.

Damer
Zoe Bäckstedt, Acrog-Tormans.

Herrar Senior
Andreas Ringvall, Sala CK.

Herrar Junior
Boas Lysgaard, Team Bach Advokater CEC Junior.

Flickor 15-16

Matilde Skjelde, Bokn SK

Pojkar 15-16
Marius Innhaug Dahl ,Tønsberg CK


Flickor 13-14

Nora Fransson, Falu CK.

Pojkar 13-14

Kristian Haugetun, Fana IL Sykkel.

Flickor 10-12

Mette Borremans, Rajamäen Kehitys.

Pojkar 10-12
Oliver Emanuelsson, CK Wänershof.

Det var glada miner inför starten av den sjätte etappen från Carl Beckmans sida.

Bild: Isak Barrljung

Det fanns en del grön- och gulklädda supportrar på plats för att heja fram Carl Beckman.

Bild: Isak Barrljung

Kristoffersson är mer van att cykla ensam än i klunga, så han trivdes bra under tempoloppet.

Bild: Isak Barrljung

Beckman gick i mål på 20:17,43, vilket resulterade i en 22:a plats i etappen.

Bild: Isak Barrljung

Annons

Bild: Isak Barrljung

Bild: Isak Barrljung

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan