Annons

Annons

Annons

Padel

Oskar och Peter om padelns framtid: ”Överetablering av hallar”

Vissa hallar har under de senaste veckorna aviserat att de ska stänga sin verksamhet, andra håller på att öppna nya banor. Peter Lundell, VD på Puls Arena och Oscar Niklasson från Skaraborgs Padelnätverk ger sin syn på padelsituationen i Skaraborg efter pandemin.

— Det är ju många som säger att intresset sjunker jättemycket, men jag köper inte det. Jag tror att det är för många banor, säger Oskar Niklasson från Skaraborgs Padelnätverk.

Text

Peter Lundell, VD på Puls Arena och Oscar Niklasson från Skaraborgs Padelnätverk ser att det finns en överetablering av padelhallar i Skaraborg.

Bild: Anders Wiklund/TT, Marcus Andersson, Isak Barrljung

Annons

Under förra veckan aviserade Padel Court att man stänger ned sin verksamhet i Skövde.

Samtidigt som vissa stänger öppnar andra nya padelbanor i Skaraborg. I Skultorp pågår bygget av en ny hall med sex banor och på Commerce tak har man öppnat upp två nya banor under veckan.

Tidigare artikel: Padelboomen: ”Överetablering ett faktum men sporten frodas”

Tidningen har pratat med Peter Lundell som driver Puls Arena, vilka har åtta padelbanor och Oscar Niklasson, från Skaraborgs Padelnätverk, om situationen i Skaraborg.

De är överens om att det råder en överetablering av padelhallar i Skaraborg, men att intresset för sporten fortfarande finns kvar.

Annons

Annons

Peter Lundell, VD på Puls Arena.

Bild: Isak Barrljung

Peter Lundell, VD på Puls Arena har sett en hög beläggning på företagets padelverksamhet under våren, vilken dock har gått ner nu under sommaren.

— Vi har haft rätt så bra beläggning under våren, nu är det ju sommar och då går givetvis beläggningen ner. Padelspelandet följer mycket det mönster som vi ser på gymmet, säger han.

Varför går det ner under sommaren?

— De som spelar padel är ofta ganska aktiva personer, iallafall de som spelar mycket. Ofta ingår de i samma kategori som de som spelar golf, är ute och cyklar eller springer. Nu när våren kom så blev det ju en minskning, jag tycker det är ganska naturligt att folk väljer att göra andra saker under våren och sommaren.

Under pandemin var många banor runt om i Skaraborg fullbokade från tidig morgon till sen kväll. Att det finns fler lediga tider och att trycket lättat nu efter pandemin är inte heller något Peter Lundell är förvånad över.

— Padeln har ju varit en nästan dopad bransch där pandemins permitteringar och hemmaarbete gjorde att det blev ett extremt uppsving. Jag ser inte att det är själva intresset för sporten som har minskat så extremt mycket, även om möjligheten att inte längre spela på dagtid har lett till en förändring.

Annons

Hur tror du intresset för padel kommer se ut framöver?

— Det klart, att sett till hur det var under pandemin så mycket kommer det inte bli. Jag tror att padeln kommer bli mer säsongsbaserad, som vår gymverksamhet.

Annons

Peter ser det dock inte som omöjligt att fler hallar runt om i Skaraborg kan behöva stänga.

— De som har gått in i det här för att tjäna snabba pengar kommer lämna så fort det blir lite ”risky”. Men vi kommer inte göra det, vår ambition är att ha en väldigt bra padelhall och driva padelverksamheten under lång tid, säger han.

Oskar Niklasson driver tillsammans med Mattias Koponen, Anton Norrström och Ardijan Suljev Skaraborgs Padelnätverk.

Bild: Marcus Andersson

Oskar Niklasson driver tillsammans med Mattias Koponen, Anton Norrström och Ardijan Suljev Skaraborgs Padelnätverk. Kvartetten anordnar både seriespel, olika tävlingar och turneringar runt om i Skaraborg.

Medan padelhallarna hade fullt upp under pandemin hade Skaraborgs Padelnätverk det desto lugnare.

— Vi hade dock några mindre aktiviteter under pandemin och sedan valde vi att fortsätta med seriespelet. Nu efter pandemin har det rullat på både med turneringar och seriespel.

Hur tycker du intresset ser ut nu efter pandemin?

— Det är ju många som säger att intresset sjunker jättemycket, men jag köper inte det. jag tror att det är för många banor och att det fortfarande är många som spelar.

Annons

— Jag tror verkligen att det är en överetablering av hallar i Skaraborg.

Hur tror du intresset för padel kommer se ut framöver?

— Jag tror att folk kommer spela hos dem som gör det bäst. De som har vettiga priser och bra takhöjd.

— Sedan tror jag att sporten kommer fortsätta växa. Många startar ju föreningar nu och för barn- och ungdomar och om det fortsätter är det ju väldigt många som spelar till slut.

Läs också: Padelhallarna i Falköping om framtiden: ”Ser ett minskat intresse”

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan