Annons

Annons

Annons

Skövde

Läsartext
Pitebandet kommer till Skövde — 14 år efter senaste spelningen

Pitebandet Euskefeurat spelade för drygt 14 år sedan i Skövde. Den 5 september i år kommer de tillbaka under turnén ”Det är aldrig för sent att ge upp!”

— Det var faktiskt två fullsatta föreställningar sist vi var här, det var kul och då tänkte vi att vi måste tillbaka till Skövde, säger Dan Engman som ingår i bandet.

Text

Detta är en läsartext.

Euskefeurat, som består Ronny Eriksson, Kenneth Berg, Dan Engman, Per Isaksson, Robert Lundberg och Bengt Ruthström ser fram emot att återvända till Skövde.

Bild: Katarina Östholm

Annons

Utöver stoppet i Skövde kommer de bland annat stanna till på Södra Teatern i Stockholm, Östraboteatern i Uddevalla och Teatern i Gävle. Samtliga turnéstopp har bandet gjort tidigare och är på platser de velat besöka igen.

— Det var faktiskt två fullsatta föreställningar sist vi var i Skövde, det var kul och då tänkte vi att vi måste tillbaka dit, säger Dan Engman.

Annons

Dan Engman minns att Skövdeborna var trevliga och hoppas på ett lika bra bemötande när de åter stiger upp på Kulturhusets scen.

Annons

— Jag kommer ihåg att det var en trevlig stad. Vi hittade något vattenhål där vi kunde ta någon pilsner efter spelningen. Ja, folk var trevliga och det var en bra stämning på konserten, säger Dan Engman.

Ronny Eriksson är navet i bandet som blandar ståuppkomik med sång och musik.

Bild: Hanna Sjöberg

Bandet bildades redan 1977 och efter ett uppbrott 1994 återförenades de igen 2005. Euskefeurat består idag av Ronny Eriksson, Kenneth Berg, Dan Engman, Per Isaksson, Robert Lundberg och Bengt Ruthström. De beskriver sig själva som ett folkpunkband som blandar humor med allvar.

— Man kan säga att vi spelar akustisk musik där vi blandar humor och allvar med lite politiska slängar, säger Dan Engman.

Euskefeurat är pitemål och betydelsen är ungefär 'trött, sliten, slutkörd'. Bandet började sin musikaliska bana med flera texter på just pitemål men allt eftersom åren gått har de övergått till mer och mer svenska.

— Det är väldigt lite som är på pitemål nu. Stilen har väl också ändrats från den mer irländska till – ja vad ska man kalla det, lite mer roots rock kanske, säger Dan Engman.

Bandet är laddade inför att ge sig ut på turné och spela igen.

Annons

— Ja det blir ju inte så ofta längre så när man väl gör något sånt här så blir man ju taggad. De trakterna har vi inte spelat i på väldigt länge, så det ska bli roligt.

Annons

— Man hoppas ju alltid på fullsatt och på lite fina möten med publiken. Vi har ju en ganska stadig publik och jag hoppas att de tar med sig någon kompis som ännu inte är frälst än, så får vi ännu fler anhängare, säger Dan Engman med ett skratt.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan