Annons

Annons

Annons

Fotboll

Division 1-laget blev för tuffa för Grolanda/Floby – ute ur DM

Under tisdagskvällen spelade Grolanda/Floby sin första tävlingsmatch för höstsäsongen. Och motståndet var tuffast möjligast i form av division 1-laget FC Trollhättan på bortaplan i en DM-kvartsfinal.
– Det går för snabbt för oss helt enkelt, säger Peter Uvesten.

Text

Division 1-laget FC Trollhättan blev för tuffa för Grolanda/Floby IF.

Bild: Felix Jörnén, Marcus Andersson

Annons

Efter lite mer än tre veckors sommaruppehåll från tävlingsmatcher var det återigen dags för skarpt läge när division 5-laget Grolanda/Floby skulle spela DM-kvartsfinal. En kvartsfinal där motståndet var tuffare än någon annan gång under säsongen. Det var nämligen en bortaresa till Trollhättan och ett möte med division 1-laget FC Trollhättan som stod på schemat.

Och det visade sig också snabbt att det skulle bli en tuff match för gästerna. FC Trollhättan tog ledningen redan i den andra minuten genom Frederick Ofori Acheampong. Därefter skulle spelet fortgå i dryga halvtimmen innan utökningen kom. 2-0 till hemmalaget var resultatet som lagen tog med sig in till halvtidsvila.

Grolanda/Floby lyckades få hål på division 1-laget en gång under matchen.

Bild: Felix Jörnén

Annons

Annons

Efter åtta minuter av den andra halvleken har Trollhättan hunnit göra både 3- och 4-0, men i den 56:e minuten lyckas faktiskt Grolanda/Floby spräcka hemmalagets nolla och reducera till 4-1 genom Joel Hermansson.

Men närmare kommer inte bortalaget. Trollhättan hinner göra hela sex mål på Grolanda/Floby innan domaren sätter pipan i munnen och blåser av.

Efter matchen är tränare Peter Uvesten, trots storförlusten, nöjd med lagets insats.

– Vi får ju en olycklig start såklart när dem gör 1-0 redan i andra minuten. Men jag är superstolt över killarna för att de fortsätter kämpa matchen igenom. Det är lätt att man börjar hänga med huvudet när det börjar rinna iväg lite men alla kämpar verkligen hela vägen in i kaklet, säger Peter Uvesten.

Peter Uvesten nöjd med division 5-lagets insats trots förlusten.

Bild: Marcus Andersson

Hur är det att möta ett lag så här mycket högre upp i divisionerna?

– Alltså man märker ju vilken enorm temposkillnad det är. Vi följer vår matchplan så gott vi kan egentligen men målen de gör, gör de egentligen bara för att det går för snabbt för oss helt enkelt. Det handlar inte om några misstag från vår sida.

Annons

Känner du att det här var en bra uppladdning inför omstarten om en vecka?

– Absolut. Så som resultatet och matchen blev så är jag jättenöjd. Killarna också. Trots förlust är vi nöjda med sättet vi förlorar på idag, avslutar Uvesten.

Fakta

Matchfakta

FC Trollhättan-Grolanda/Floby IF 6-1 (2-0)

1-0 (02') Frederick Ofori Acheampong, 2-0 (28') Adrian Helm, 3-0 (52') Daniel Daoud, 4-0 (54') Frederick Ofori Acheampong, 4-1 (56') Joel Hermansson, 5-1 (60') Kevin Liimatainen, 6-1 (70') Frederick Ofori Acheampong.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan