Annons

Annons

Annons

Falköping

Hon är årets regissör för Teaterboven: ”Det känns som att jag kommer få roliga och härliga lekkamrater i Falköping”

Regissören och skådespelerskan Anna Bromée ska regissera årets revy för Teaterboven. Revyn har premiär i höst på Falköpings Stadsteater.

–Teaterboven är väldigt duktiga, engagerade, ambitiösa och roliga. Det känns jätteroligt!

Text

Anna Bromée regisserar årets revy för Teaterboven. Det bästa med hennes yrke är att ingen annan dag är sig lik, att det hela tiden händer saker och att möta så många kreativa, härliga och engagerade människor, berättar hon. Foto: Therese Jahnson / SvD / TT

Annons

Det var sex år sedan som Teaterboven senast hade revy. Men i år tar de plats på scenen igen - i regi av regissören och skådespelerskan Anna Bromée.

– Jag fick frågan tidigt i våras och tyckte det lät väldigt kul. Jag har jobbat en del med revy genom åren och jag vet att Teaterboven är väldigt duktiga, engagerade, ambitiösa och roliga. Det känns jätteroligt, säger Anna Bromée till tidningen.

Årets revy bär namnet Utan Filter och har premiär den 4 november på Falköpings Stadsteater. Revyn kommer att spelas under de två första helgerna i månaden.

Namnet för revyn är alltså spikat, men det återstår en hel del arbete inför premiären. I nuläget är det inte klart vad revyn kommer att handla om, berättar Anna Bromée.

Annons

– Det låter så flummigt men det är ofta så att en revy ska spegla året som har varit och det kommer hända mycket fram till november. Så det är nog mycket som kommer att filas på och skapas under hösten och fram till premiär.

Annons

Men jag har fått lite insights om vad som händer i Falköping till exempel med vattensalamandrar, så det finns lite att ta på lokalt. Det ska vara en revy som dels känns lokal, och sedan kommer det också besökare från resten av Västra Götaland, så då måste man ha några nummer som inte bara är lokala. Så då kanske det blir lite mer tidlösa saker. Men mycket skapas längs vägen så att det känns fräscht. Valet kommer bli en guldgruva naturligtvis, säger Anna Bromée.

Föreställningen En värsting till syster på Chinateatern i Stockholm 2019 - 2020. Anna Bromée var acting-coach för Gladys del Pilar som hade huvudrollen. Foto: Mats Bäcker.

I slutet av augusti kommer Anna Bromée till Falköping för att fila på revyn tillsammans med producenterna Carin Ahlenius och Linda Jonsson, och resten av Teaterboven.

– Teatern är jättefin och det är väldigt många engagerade människor både i den här revyn och i teaterföreningen som engagerade oss till att spela föreställningen. Det känns som en stad som har ett driv och ett engagemang, och som stöttar varandra när man gör någonting, att det kommer folk när man sätter upp någonting. Så intrycket av Falköping är gott, säger Anna Bromée.

Anna Bromées förhoppning är att revyn ska roa Falköpingsborna.

– Jag gillar när folk känner att de dels har haft roligt, att de kunnat glömma vardagen en stund och sedan att man har fått med sig något kanske, om man kan hitta några nummer med lite udd.

Annons

Annons

– Det är lite så med revy att man ska skildra och göra satir över saker som är konstiga i livet. Så både det där en liten smart udd och framför allt att de har blivit roade, att de har fått skratta, att de har fått se snygga dansnummer, höra skön musik spelas av fantastiska livemusiker som revyn har, vilket är en jättetillgång att få live, säger Anna Bromée.

Utan Filter är långt ifrån det enda projektet som Anna Bromée är aktuell med. Just nu turnerar hon med sex föreställningar som hon har skrivit själv.

En värsting till syster på Chinateatern i Stockholm. Foto: Mats Bäcker.

En värsting till syster på Chinateatern i Stockholm. Foto: Mats Bäcker.

Den 18 november kommer föreställningen Den som glad är till Vara Konserthus. I denna musikaliska föreställning hyllar hon Siw Malmkvist och Lill-Babs. I augusti skådespelar hon även i en serie som släpps på SVT nästa år.

I föreställningen En frid(a) för själen sjunger och berättar Anna Bromée om en livsresa med Anni-Frid Lyngstads musik.

– Den är ett sådant där litet hjärtebarn, eller vad man ska kalla det, som jag gillar och som ska fortsätta spelas på turné. Den har Frida själv varit med och tyckt till om och godkänt, vilket känns fantastiskt eftersom det var barndomens stora idol.

Annons

– Den känns jätterolig att få fortsätta spela nu. Det var nästan två år där man fick spela väldigt lite föreställningar så nu känns det extra roligt, säger Anna Bromée.

Annons

Anna Bromée tror att det kan vara en fördel att Teaterboven inte har gjort en revy på länge.

– Då blir det extra roligt att komma in som regissör när alla är jätteladdade och verkligen vill göra roliga och bra saker tillsammans. Jag brukar alltid säga när jag regisserar att vi ska leka ihop för att skapa den där lusten på något sätt, så att det känns roligt. Då kan alla få känna att inget är fel, att det blir som en lek. Så det känns som att jag kommer få roliga och härliga lekkamrater i Falköping.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan