Annons

Annons

Annons

Valet 2022 i Skövde

Ulf Kristersson (M) i Skaraborg: ”Vi behöver bli mer självförsörjande”

Lantbrukaren Lennart Bogren och hans djur fick ett speciellt besök under torsdagen, när Moderaternas partiledare Ulf Kristersson kom förbi hans gård i Timmersdala. De diskuterade vad som behöver förändras när priserna på drivmedel och el skjuter i höjden.

– Ge oss vettiga spelregler istället för en massa pekpinnar och jäkelskap – då ska vi producera så det ryker om det, säger Lennart Bogren.

Text

Just nu upplever Ulf Kristersson (M) en av de mest intensiva veckorna under valåret – på torsdagen besökte han såväl Skövde som Mariestad och Lidköping innan det var dags för partiledardebatt i Vårgårda, men han tar det höga tempot med ro. ”Det är skönt att få komma ut i ”verkligheten” och inte bara sitta i olika studior hela dagarna”, kände han.

Bild: Julia Kråklind

Annons

För många skaraborgska lantbrukare har inflationen och de senaste prishöjningarna kring drivmedel, men också hushållsel, varit minst sagt kännbara. En av de som har tröttnat på jordbrukspolitiken, begränsande EU-regler och att inte ha rätt förutsättningar för att kunna livnära sig som bonde är Skövdebon Lennart Bogren. Han anser att det ska vara en självklarhet att ett land ska kunna stå på sina egna ben när det gäller det som vi människor är mest beroende av – maten:

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Därefter 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på falkopingstidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan