Annons

Annons

Annons

Västermalm

Bildspel: Tusentals deltog i Släktforskardagarna

DNA-testning, släktforskning i alla dess former, föreläsningar och boksläpp – det har varit gott om aktiviteter för historieintresserade under den stora släktforskarmässan på Arena Skövde i helgen.

– Att undersöka sitt eget släktträd långt bak i tiden är som att hitta en skattkista eller att lägga ett pussel. Så fort du hittar en bit vill du komplettera den med nästa, beskriver entusiasten Simon Lockström från Stenstorp.

Text

Simon Lockström är numera en inbiten släktforskare, tack vare hans sambo Linus Ingelsbo som presenterade konsten för honom under pandemin. Under Släktforskardagarna laddade de båda artisterna upp med en ny bok och ett DNA-test. ”Linus höll på med detta varje kväll och lärde mig hur man gör. När allting var nedstängt och vi inte kunde musicera lade vi istället allt fokus på att släktforska”, återger Simon.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Efter två års uppehåll, på grund av coronarestriktionerna, var Släktforskardagarna tillbaka i fysisk form och att det varit efterlängtat bland svenskarna rådde det ingen tvekan om. I helgen slogs dörrarna upp till mässan, som detta år hölls i Arena Skövde under två fullspäckade dagar. Folk från hela landet, och även Norden, hade vallfärdat till Skövde för att inte missa evenemanget. Lena Gustafsson från Vreta Kloster utanför Linköping var en av de glada besökarna. Hon hade åkt nästan 20 mil för att vara på plats.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan