Annons

Annons

Annons

Skara

De firar diamantbröllop – tipsar om hur man får äktenskapet att hålla livet ut

Skilsmässorna har ökat under nästan hela 2000-talet, enligt SCB, och 2020 var det år då minst antal människor gifte sig. Men Bengt och Margareta Bonsén går emot trenden. I torsdags firade de 60-årig bröllopsdag, ändå är de lika kära idag som när de valde varandra i nöd och lust. För tidningen avslöjar de hemligheterna bakom ett lyckligt äktenskap.

Text

En novemberkväll 1958 blev Bengt och Margareta Bonsén ett par. Fyra år senare beslutade de sig för att de var varandras själsfränder och att det skulle vara de två hela livet. Den 18 augusti firade de 60 år som gifta, med skumpa och god mat.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Bengt och Margareta Bonsén, som bägge har arbetat i Falköpingstrakten under sitt yrkesliv, sitter ute på verandan njutandes av solen när undertecknad kommer och hälsar på. Trots att det gått snart 64 år sedan de blev tillsammans umgås de flitigt och har inget ont att säga om varandra. De skrattar och hjälps åt med vardagsbestyren. Vi slår oss ner i deras soffa i vardagsrummet och snart är de igång med att berätta om deras livshistoria, som innefattar alla äventyr de gjort ihop. De nämner fjällvandringar i Jokkmokk, egendesignade husritningar och krävande motionstävlingar bland annat. Att de inte bara är man och hustru, utan även bästa vänner råder det ingen tvekan om.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på falkopingstidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan