Annons

Annons

Annons

Cykling

Full fart framåt – MTB-banan fick högsta betyg bland unga som äldre

Ramper, balansbrädor, skarpa kurvor, branta backar och massor av cyklister. I helgen invigdes Mössebergs aktivitetspark för mountainbikes och det var många som ville testköra de olika momenten.

– Vi har sett fram emot den här dagen jättemycket och barnen verkar verkligen gilla den nya banan, säger Falköpingsbon Eva Ludviksen.

Text

Det vimlade av människor som stod på kö för att få provåka den nyinvigda mountainbike-banan på Mösseberg under lördagen. Sjuåriga Junie Björk hade redan hunnit med flera varv och var mycket nöjd med upplevelsen: Det var väldigt kul och kändes bra. Det bästa med cyklandet är att vi kan göra det som familj och ha roligt tillsammans”.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Efter en lång väntan bland invånarna kunde Falköpings aktivitetspark, som går under namnet Mösseberg MTB Arena, med fokus på mountainbike-cykling invigas i lördags. Den nya banan stod framför allt i fokus när ett stort gäng barn, ungdomar, vuxna och pensionärer köade för att få rulla utmed gruset under den soliga eftermiddagen. Elvaåriga Josefine Berggren från Falköping var en av de första som hoppade upp på sadeln och nedför backen. När hon kört runt ett helt varv har hon ett leende på läpparna:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan